Gotovo 20 sezonaca Sunčanog Hvara ‘okupiralo’ otočki Dom zdravlja

Gotovo 20 sezonskih radnika Sunčanog Hvara d.d. javio se u ispostavu Hitne pomoći u Jelsi sa simptomima povraćanja, proljeva i abdominalnih grčeva. Na Hitnu pomoć u Jelsi javilo se dvanaest pacijenata, a liječniku primarne zaštite njih šest.

Epidemiologinja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, dr. Linda Miholjević kazala je u srijedu kako je jučer ujutro dobila informaciju o grupiranju pacijenata s navedenim simptomima. Potvrdila je da su svi pacijenti sezonski radnici Sunčanog Hvara koji su smještni u hotelima Bodul i Galeb.

Kapacitet u tim hotelima je oko 500 ljudi, a u njima trenutačno nema turista. Epidemiolozi u suradnji sa sanitarnom inspekcijom nadziru oboljele, ostale djelatnike i objekte, no još se ne zna izvor zaraze.

Prema njenim riječima, hotel i radnici su pod kontrolom, a trenutno nema novih slučajeva. Navodi i kako su uzorci stolice zaraženih radnika, ali i kuhinjskog osoblja trenutno u Splitu na analizi te dodaje da u hotelima nije bilo ostataka hrane koju se moglo poslati na analizu.

“Sve osobe koje su imale navedene tegobe nisu konzumirali hranu u hotelu Bodul. Trenutno smo u suradnji s nadležnim zdravstvenim službama, te će službeni nalaz utvrditi da li se radi o virozi ili o nekom drugom uzroku”, kazali su iz hotela.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]