Gospićki ugostitelji oslobođeni plaćanja poreza na potrošnju

Grad Gospić donio je odluku kojom oslobađa gospićke ugostitelje od plaćanja poreza na potrošnju u 2021.godine. Odluka se odnosi na oslobađanje plaćanja poreza na potrošnju alkoholnih pića, prirodnih vina, specijalnih vina, piva i bezalkoholnih pića.

„Tijekom epidemije u dva se navrata dogodila zabrana rada za uslužne djelatnosti. Grad Gospić tada je među prvim gradovima u Republici Hrvatskoj donio niz mjera kojima je cilj bio rasteretiti poduzetnike i održati likvidnost tvrtki i obrta, a s tim mjerama nastavit ćemo sve dok se ne osigura njihovo normalno poslovanje“, istaknuo je gradonačelnik Karlo Starčević.

Pa je tako u prosincu Grad Gospić donio Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava za ugostitelje i pružatelje sportskih usluga, a sredstva će biti isplaćivana dok god im je onemogućen rad. “Visina sredstava određena je brojem zaposlenih. Oni koji imaju do 3 zaposlena mogu ostvariti potporu od 2.000 kuna, od 4 – 6 zaposlenih 4. 000 kn , od 7 – 9 zaposlenih 6. 000 kn, a oni koji imaju 10 i više zaposlenih ostvaruju pravo na potporu u iznosu od 8.000 kuna”, navedeno je u priopćenju Grada Gospića.

Osim toga, poduzetnici su oslobođeni plaćanja zakupnina za javne površine, a sve mjere donesene su u cilju da se u posebnim okolnostima epidemije osigura održivost i radna mjesta, a gradonačelnik je istaknuo da će svi ugostitelji putem e-maila s kojih su slali zahtjeve biti obaviješteni o nastavku dodjele potpora.

Komentiraj