Gospić spreman za obranu od poplava. Evo kakvo je stanje na terenu

Autor:

27.12.2021., Gospic - Na podrucju izmedju Zabica i Lickog Novog kod Gospica jucer je visoki vodostaj zaprijetio kucama i gospodarskim objektima. Vecina vode se nocas povukla. 
  Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Na širem području Gospića noćašnje olujno nevrijeme nije izazvalo veće probleme, kiša i dalje pada, u posljednja 24 sata palo je čak 47.9 mm po četvornom metru, a kako se u petak ujutro doznaje iz Hrvatskih voda od jučer traje pripremno stanje obrane od poplava.

„Sve su službe spremne za slučaj potrebe provođenja aktivnosti obrane od poplava“, rekla je Hini voditeljica gospićke Ispostave Hrvatskih voda Lidija Pernar naglasivši da je na cijelom slivu u Ličko-senjskoj županiji od jučer uspostavljeno pripremno stanje obrane od poplava.

Dodala je i kako za sada većih problema nije bilo, teren se obilazi, a u narednim satima očekuje se smirivanje i prestanak oborina.

Unatoč obilnoj kiši i snažnom vjetru u Centru 112 u Gospiću potvrdili su da noćas nije bilo dojava o opasnim događajima vezanim na vrijeme, niti je bilo intervencije vatrogasaca.

Zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić poručuje kako su su službe na terenu  i prate stanje, što će potrajati i nekoliko sljedećih dana, a građane će redoviti izvještavati o mogućim problemima.

OZNAKE:

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.