Turizam u Gorskom kotaru sve je popularniji, bilježe se rekordi

Gorski kotar u prošloj je godini zbog svojih popularnih izletišta po pitanju korone bio sigurna turistička destinacija, a u odnosu na cijeli Kvarner, upravo je Gorski kotar imao najmanji pad prometa. Gradovi i općine ujedinili su se u jednu turističku zajednicu, a u novu sezonu ulaze nikada spremniji, prenosi RTL.

“Od zaštićene prirode, prekrasnih šetnica, spilja, jezera, prekrasnih smještajnih kapaciteta turiste želimo podsjetiti da smo jako blizu. Svega smo sat vremena od Zagreba, možda 30 minuta od Rijeke i od obale, od kojih smo znatno jeftiniji”, kazao je direktor Turističke zajednice Gorskog kotara Petar Hrg.

“Booking je na razini ‘last minutea’, ljudi sve planiraju zadnji čas jer ne znaju što će i kako će biti odnosno kakvog će zdravlja biti”, rekao je direktor hotela u Fužinama Andrej Kauzlarić.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina istaknuo je da je ključna promocija kako bi se trend rasta i popularnosti nastavio. Turističke zajednice devet goranskih gradova i općina se ujedinjuju, a fokus se stavlja na domaće tržište.

“Ovih dana ćemo otvoriti Muzej u Brodu na Kupi gdje je priča o šumarstvu, poljoprivredi i načinu života Gorskog kotara, otvorit ćemo Centar za vuka, risa i medvjeda u Staroj sušici”, dodao je Komadina.

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov istaknula da postoji veliki interes za kvalitetnim privatnim i hotelskim smještajem kojega manjka. Ukupno je raspoloživo tek 2000 kreveta.

“Kuće za odmor bile su popunjene čak tri posto bolje nego rekordne 2019. godine, a kuće za odmor s pet zvjezdica čak 31 posto bolje”, rekla je.

Gorski je kotar nedovoljno otkriven. Priroda je raskošna, a županija ulaže u dodatne sadržaje, pa ove godine upravo ovaj kraj čeka svoj turistički procvat.

Komentiraj