Gorica sa službenim utakmicama počinje već u srijedu

Gorica je prvi prvoligaš koji će sa službenim utakmicama u novoj sezoni početi već sljedećeg tjedna. Naime, zbog još uvijek niskog koeficijenta izabranici Valdasa Dambrauskasa nemaju direktan plasman u glavnu rundu Hrvatskog nogometnog kupa nego i dalje moraju igrati županijski dio natjecanja, a tamo ih u četvrtfinalu, u srijedu 5. kolovoza, očekuje četvrtoligaš Lukavac.

– “Nema prostora za prijateljske utakmice, budući da nas sljedeći tjedan čekaju možda i dvije službene utakmice. Naime, u srijedu igramo četvrtfinale, a ako prođemo dalje, u subotu nas čeka i polufinale. S druge strane bit će protivnici iz nižih liga, ali bez obzira na to moramo takve utakmice shvaćati ozbiljno, budući da više nismo u natjecateljskom ritmu. U ovom trenutku najvažnije nam je pripremiti se za te utakmice na najbolji mogući način.”, izjavio je litavski stručnjak.

Nakon obveza u županijskom kupu Gorica će u prvom kolu nove sezone Prve HNL 14., 15. ili 16. kolovoza gostovati kod Varaždina, a Dambrauskas je o ambicijama za predstojeće razdoblje rekao: “Prerano je za govoriti o ciljevima i ambicijama za sezonu, najvažnije nam je zasad fokusirati se na prvi sljedeći trening, zatim na prvi tjedan, pa na te dvije utakmice koje nas čekaju, zatim i na još jednu prijateljsku u tjednu nakon toga… O ciljevima za sezonu možemo pričati kad ona i počne.”

Dambrauskas je na prvom treningu imao na raspolaganju sljedeće igrače: Kahlina, Banić, Išek, Musa, Jovičić, Steenvoorden, Krizmanić, Čabraja, Spudić, Moro, Čanađija, Gadže, Kalik, Babec, Dvorneković, Lovrić, Hamad, Golubickas, Suk, Šroler, Špikić, Ndiaye i Mudrinski.

U odnosu na prošlu sezonu klub su napustili van Čović, Maks Juraj Ćelić, Michal Maslowski, Martina Maloča, Patrik Periša, Antonio Bakula i Igor Blagojević dok se kao prvo pojačanje spominje 23-godišnji desni bočni Albi Doka koji bi istekom ugovora trebao pristići iz novog albanskog prvaka KF Tirane.

Komentiraj