Gordan Bosanac: “Jedino bi plin mogao ublažiti ovaj udar na građane, predlažemo smanjenje PDV-a na plin”

Autor:

Saša Zinaja/NFOTO

Direktor Gradske plinare Zagreb Igor Pirija opozvan je s dužnosti, potvrdili su u petak iz te gradske tvrtke dodavši da s poduzetnicima koje opskrbljuju, pregovaraju uvjete o nastavku suradnje. Smjenu u Plinari u subotu je komentirao Gordan Bosanac, zastupnik platforme Možemo u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

“Kada smo preuzeli Grad najavili smo novi model upravljanja jer se vidi u gradskim poduzećima da zbog stranačkog kadroviranja ne mogu i ne znaju na vrijeme djelovati. Možemo problematizirati koliko se energetska kriza mogla predvidjeti, ali uobičajena je praksa na vrijeme nabaviti rezerve. Postoji puno teza zašto je došlo do poskupljenja energenata, a meni se čini da ova teza o ponovnom pokretanju industrije je bila očekivana i moglo se očekivati da će doći do poskupljenja cijena plina”, objasnio je Bosanac za N1.

O Vladinoj uredbi kojom se ograničavaju cijene energenata na 30 dana kaže kako Vlada nije regulirala cijenu plina, nego samo benzina i dizela. Istaknuo je da je plin stavljen sa strane, a oni su predložili Vladi da već sad pokuša napraviti izmjene Zakona o PDV-u.

“Mi predlažemo da se PDV na plin smanji, jer s plinom nema puno prostora. Jedino bi plin mogao ublažiti ovaj udar na građane”, rekao je Bosanac i zaključio da će građani biti oni koji će na kraju platiti sva poskupljenja, bez obzira što će poskupjeti.

Smijenjen direktor Gradske plinare Zagreb Igor Pirija

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.