Gordan Akrap: “Oni će se dogovoriti, ne danas, ali hoće u narednih deset ili 15 dana”

Autor:

NFOTO

Stručnjak za sigurnost Gordan Akrap u utoak je komentirao sukob predsjednika Zorana Milanovića s ministrom obrane Marijem Banožićem.

Taj sukob, smatra stučnjak iz Centra za istraživanje hibridnih sukoba, ne smije vječno trajati te mora doći do smirenja tenzija. “Nema potrebe opterećivati javnost ovakvim stvarima, je li Burčul umirovljen ili nije, je li trebao ostati još dva mjeseca ili nije, to treba ostati unutar četiri zida”, smatra Akrap.

O odluci ministra da zabrani korištenje materijalnih vojnih resursa predsjedniku Akrap kaže da to ne smatra ugrozom sigurnosnog sustava. “Zakon o obrani definira tko, što, gdje i kako radi. To je to navlačenje maka na konac u određenim situacijama”, dodao je gostujući ‘Novom danu’ N1 televizije.

Dodatno zaoštravanje: Banožić Milanoviću uskratio logističku potporu HV-a

Poručio je da je suradnja nužna, i moguća. “Milanović je legalno i legitimno izabran predsjednik, Banožić je legalno i legitimno izabran ministar obrane, Hranj je legalno i legitimno imenovan Načelnik Glavnog Stožera OSRH-a. Ako netko misli da je nešto protuustavno i protuzakonito, postoje procesi kako se neka odluka bilo kojeg državnog tijela može osporiti pred državnim sudom”, rekao je.

O seriji sastanaka vojnog vrha s državnim dužnosnicima, Akrap kaže da je vojska sredstvo države u rješavanju izazova, bilo u vrijeme mira ili u vrijeme rata. “Vojskom upravlja politika, vojska ne može sama odlučiti hoće li nešto napraviti. Oni će se dogovoriti, neće danas, ali hoće u narednih deset ili 15 dana”, rekao je i dodao da političari ‘bez nazočnosti medija i javnosti’ mogu otvorenije govoriti o nekim pitanjima i onda ih puno brže i riješiti.

OZNAKE: gordan akrap

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.