GORAN MARIĆ: “Imovinu sam stekao prije ulaska u politiku”

Ministar državne imovine Goran Marić, čiju imovinu istražuje Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, u ponedjeljak je u Bistri poručio da je svu svoju imovinu stekao prije uključivanja u politiku, a i da se naradio u 40 godina.

“Sve što bih rekao moglo bi biti protumačeno kao pritisak na Povjerenstvo, a ja cijenim, poštujem i volim institucionalnu Hrvatsku tako da Povjernstvo može u miru raditi svoj posao. Kada oni završe onda ću se očitovati, ja sam svu svoju imovinu stekao prije nego sam ušao u politiku i naradio se u 40 godina” kazao je novinarima Marić.

Ministar je u ponedjeljak bio na potpisivanju Ugovora o darovanju zemljišta Zagrebačkoj županiji za izgradnju Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa proučava okolnosti oko imovine ministra Marića nakon otkrića Jutarnjeg lista da je kuća od 67 četvornih metara u zagrebačkim Remetama izostavljena iz svih imovinskih kartica ministra državne imovine, iako je bila u vlasništvu njegove supruge.

U ministrovoj kartici iz 2008. godine spominje se samo zemljište na kojem se nalazi sporna kuća. No, u kasnijim karticama više se ne spominje ni zemljište. Darovnim ugovorom nekretnina je 2013. godine prebačena na njihova sina pa je u imovinskoj kartici više nije ni dužan prijavljivati.

Komentiraj