Goran Bare: “Satana Panonskog pamtim kao luđaka. I svirali smo zajedno, nažalost”

Autor:

06.10.2022., Zagreb - Goran Bare, glazbenik i frontman grupe Majke. 

Photo Sasa ZinajaNFoto

Saša Zinaja/NFOTO

Unatoč brojnim zdravstvenim problemima zbog ovisnosti o narkoticima, Goran Bare za mnoge je jedan od najvećih i najvažnijih rock pjesnika i izvođača. Glazbe grupe ‘Majke’ još uvijek se smatra najboljom rock glazbom u Hrvatskoj. Uskoro ih ponovo možemo čuti na velikom koncertu u Domu sportova, koji je Goran Bare najavio u razgovoru za Nacional.

U prošlotjednom Nacional je razgovarao s teatrologinjom Ljubicom Anđelković Džambić, koja je objavila doktorat na temu ‘Tijelo otpora Satana Panonskog’ u kojem je iznijela niz novih podataka o djelovanju Ivice Čuljka alias Satana Panonskog, proglašavajući ga pionirom autodestruktivnog body arta i neshvaćenim umjetnikom.

Ivice Čuljka prisjeća se i Bare. “Pamtim ga kao luđaka. Satan Panonski je meni rekao: ‘Bare, čuo sam da si srbovao. Pazi da te ne pojede mrak.’ Dakle, mi smo se jedne večeri u Vinkovcima, u jednom kafiću u kojem su se okupljali svi muzičari, stripaši i umjetnici, zezali i pjevali ‘Drugarice posadite cvijeće’ i ‘Druže Tito, ljubičice bijela’. Dobro smo se zezali jer nas je ponijela atmosfera te večeri. Međutim, netko je Satanu Panonskom javio da se u tom kafiću ‘srbuje’. Užas. I dolazi meni on da je čuo da sam srbovao i govori mi da će me pojesti mrak. Rekao sam mu da mi više nemamo o čemu razgovarati. Jer sam znao da je on i ozbiljno mislio da će me pojesti mrak”, ispričao je Goran Bare za Nacional.

Taj se incident, dodaje, dogodio početkom devedesetih, a ranije su Bare i Satan panonski zajedno i svirali. “Nažalost. On je mrzio kada netko zna svirati pa je mene pozvao u bend. Svirao sam bas”, rekao je i dodao da je Satan često nastupao kao predgrupa Majkama.

Cijeli intervju s Goranom Baretom pročitajte u novom broju Nacionala…..

LJUBICA ANĐELKOVIĆ DŽAMBIĆ: ‘Bilo bi lijepo napraviti putujuću izložbu o Satanu Panonskom’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.