Google gasi svoju cloud gaming platformu Stadia

Screenshot YouTube

Google je odlučio ugasiti potporu za svoju cloud gaming uslugu Stadia, prema službenoj objavi za javnost platforma će biti nedostupna od 18. siječnja 2023. godine, prenosi ictbusiness.info.

Mediji i razni drugi izvori su već ranije isticali ovu mogućnost, a sad je došla i potvrda. Ovih dana puno se piše i o mogućnosti prebacivanja podataka i povijesti iz igara, što korisnike zanima.

U velikom broju slučajeva korisnici će dobiti povrat novca, ali to se ne odnosi na pretplatnike usluge Stadia Pro. Za sve korisnike Stadia trgovina je zatvorena i nije moguće kupovati nove igre niti izvoditi transakcije.

“Prije nekoliko godina pokrenuli smo Stadiu i bez obzira što je njen pristup streamingu igara za potrošače izgrađen na snažnim tehnološkim temeljima, ovaj projekt nije zadobio privlačnost kod korisnika koju smo očekivali pa smo donijeli ovu tešku odluku”, rekao je Phil Harrison, potpredsjednike Stadie.

Ističe se da će zaposlenici biti raspoređeni u druge odjele tvrtke Google.

Za javnost je otkriveno da će tehnologija platforme Stadia bit iskorištena za unaprjeđivanje i funkcioniranje drugih usluga kao što su YouTube, Google Play, tehnologija proširene stvarnosti (AR).

Stadia je pokrenuta 19. studenoga 2019. i kroz prvih godinu dana brojala je gotovo dva milijuna korisnika, no projekt ipak nije doživio dulji vijek.

Komentiraj