Goluža upozorio Tomaševića da je odgovoran za gubitke Gradske plinare

Autor:

31.01.2022., Zagreb - Zgrada Gradske plinare u Radnickoj ulici.

Goluža upozorio Tomaševića da je odgovoran za gubitke Gradske plinare

Mostov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Trpimir Goluža upozorio je u otvorenom pismu zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da je osobno odgovoran za gubitke Gradske plinare u iznosu od 562 milijuna kuna.

Goluža je, ocijenivši da je Tomašević ranije nerealno prikazao gradske troškove predškolske skrbi djece u Zagrebu, optužio zagrebačkog gradonačelnika da je istovremeno u javnosti prešutio Izvješće o poslovanju Gradske plinare Zagreb – Opskrba koje je utvrdilo da je u njegovom mandatu ostvaren gubitak od 562 milijuna kuna.

Mostov zastupnik je u pismu Tomaševiću ukazao na Izvješće u kojem stoji da je ”kriva poslovna politika društva uzrokovala gubitak u 2021. godini od 359 milijuna kuna te rezerviranje troškova po štetnim ugovorima za 2022. godinu u iznosu od 203 milijuna kuna” te ustvrdio da Izvješće izravno označava Tomaševića odgovornim za nastali gubitak.

”Osim izravnih izdataka gradskog proračuna, prisjetite se i ogromnih  gubitka gradskih poduzeća i njihovih podružnica među kojima je jedan od najvećih gubitak Gradske plinare – Opskrba za koji očito i Vi osobno snosite dobar dio odgovornosti”, stoji u Golužinom pismu Tomaševiću.

Goluža je na kraju pisma poručio Tomaševiću kako najveći problem Grada Zagreba nisu mnogočlane obitelji i njihova djeca već neadekvatno određivanje prioriteta gradske politike i neracionalno upravljanje gradskim resursima.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.