Glavna tema remek djela ‘Rumours’ grupe Fleetwood Mac su bolne ljubavne priče

Dana 2. travnja 1977. godine album grupe Fleetwood Mac ‘Rumours’ je nakon dva mjeseca od izlaska stigao na prvo mjesto US Billboard 200 i tu se zadržao punih 31 tjedan. Snimanje albuma je obilježio veliko neslaganje između članova benda, ali to nije smetalo da naprave jedan od najprodavanijih albuma. Mick Fleetwood je rekao da je to “najvažniji album koji smo ikada napravili”, jer je uspjeh ovih pjesama omogućio bendu da nastavi s stvaranjem glazbe narednih godina.

Svih pet članova benda je prolazilo kroz bolne ljubavne prekide dok su stvarali pjesme s ovog albuma – bračni par John i Christine McVie su prolazili kroz razvod, Lindsey Buckingham i Stevie Nicks su bili na kraju njihove dugotrajne i gorke veze, a žena Micka Fleetwooda ga je u tom trenutku ostavljala zbog najboljeg prijatelja. Svaka pjesma na ovom albumu je priča o ljubavi i gubitku s čime se svatko može poistovjetiti.

Pjesma “Second Hand News” je klasična oda vezama s kojima pokušavamo preboliti bivše i bila je inspirirana Buckinghamovim iskustvom u traženju nove žene i ljubavi nakon raskida sa Stevei. “Go Your Own Way” je pjesma koja je uspjela zvučiti u isto vrijeme optimistično, ali i poslati poruku ‘je*bi se’, a napisao ju je Buckingham i opet se odnosi na njegov odnos i raskid sa Stevie Nicks. Štoviše, stih iz te pjesme “Shackin’ up is all you wanna do”, optužuje bivšu ljubav da je ‘ku*va’, a Stevie Nicks pjeva ovu pesmu zajedno s njim. Stevie je napisala pjesmu “Dreams” za samo nekoliko minuta, snimila je na kazeti, onda otišla u studio i tražila od benda da je poslušaju. Ova jednostavno balada je postala dio remek djela albuma i bila je hit broj jedan…

Komentiraj