Glasnović u Saboru govorio o ‘jugozomboidima’

HINA/ Dario GRZELJ

Nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović u četvrtak je u Saboru govotio o hrvatskoj diplomaciji, te kazao kako se katakter bivšeg jugo-komunističkog režima nikada nije javno raskrinkao.

“Glavni uzrok zla i podjela u Hrvatskoj je nikad javno raskrinkan karakter jugo-komunističkog režima i genocid počinjen nad hrvatskim narodom – genocid, aristocid, a najgore memoricid”, rekao je Glasnović nakon stanke u Saboru.

Podsjetio je da u nekim državama postoje instituti za nacionalna sjećanja, ali takav institut ne postoji u Hrvatskoj. Naglasio je kako oni njeguju svoje sjećanje, a u Hrvatskoj ssmo ga ‘pomeli pod tepih’. Hrvtsku je potom usporedio s čovjekom koji se svako jutro probudi s novim napadom amnezije. “Ništa ne znamo o sebi, niti djeca znaju išta”, rekao je.

“Stara mantra jugozomboida, ‘Zaboravite prošlost, (okrenite se) budućnosti’ je zastrašujuća. To znači da treba ukinuti povijest, političke znanosti, antropologiju. Kad vam netko od nepismenih medija to kaže, čast izuzecima, okrenite se na drugu stranu i prekrižite”, zaključio je Glasnović.

Komentiraj