Glasnović: “Dok se ne riješi korupcija i kaos u BiH ne možemo govoriti o reviziji Daytonskog sporazuma”

 

Iako u razgovoru novog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoğanom nije bilo previše vremena za detaljne razgovore oko situacije u Bosni i Hercegovini, dvojica predsjednika ipak su uspjela barem načelno dogovoriti u kojem smjeru bi trebala ići suradnja Hrvatske i Turske u idućem razdoblju. Izvori bliski stožeru Zorana Milanovića Nacionalu su otkrili i da su se dvojica lidera složila da bi jedna od glavnih točaka razgovora u idućem razdoblju trebala biti analiza funkcioniranja Daytonskog sporazuma.  

Treba li ići u reviziju Daytonskog sporazuma i može li Milanović utjecati na njegovu korekciju , pitali smo u Saboru nezavisnog zastupnika Željka Glasnovića?

“Ja samo znam da je mjesto Hrvata u Bosni i Hercegovini u srednjoj Europi, u europsko – atlanskim integracijma i to je jedini put za Bosnu i Hercegonu. To je jedini izlaz, nema drugih opcija. Je li Zoran Milanović sposoban da se problemi u BiH riješe, ja ne znam! Trebamo prvo vidjeti kakvu on ulogu može imati, koliko može utjecati na neke ljude tamo, ali na kraju sve se mora riješiti unutar te države.” 

Nacional: Može li revizija Daytonkog sporazuma riješiti unutarnje probleme u Bosni i Hercegovini?

“Tamo vlada korupcija i kaos, bez ‘sise’ međunarodne ta država bi propala preko noći. Ona ne može samostalno funkcionirati, ona je disfunkcionalna, niti funkcionira pravni sustav, temeljne institucije ne funkcioniraju, dok se to ne riješi ne možemo govoriti o reviziji Daytonskog sporazuma”, zaključio je Glasnović.

Što je sve za Nacional hr. rekao Željko Glasnović pogledajte u našem videu!

 

Komentiraj