Glas poduzetnika objavio popis 30 poduzetnika koji se nalaze na izbornim listama

Udruga Glas poduzetnika (UGP) objavila je u ponedjeljak popis od 30 poduzetnika koji se nalaze na izbornim listama stranaka i koalicija koje su u potpunosti podržale zahtjeve te udruge prema Vladi.

Članovi UGP-a naći će se na listama Domovinskog pokreta, koalicije Pametno, Fokusa i Stranke s imenom iprezimenom, Mosta, koalicije Dosta pljačke, Narodne stanke-Reformisti, Nezavisne liste Marina Škibole i Unije Kvarnera.

Navode da su te stranke i koalicije u cijelosti potpisale tzv. Zalog UGP-a, njihovih šest zahtjeva upućenih Vladi, dok su ga Možemo, SDP, IDS i HNS podržali djelomično, a HDZ i BM 365 uopće nisu odgovorili.

“Danas možemo reći da postoje tri jaka ‘bloka’ u hrvatskoj politici, HDZ, SDP i ‘Koalicije koje su potpisale Zalog UGP-u’“, poručili su UGP-ovci uz objavu imena poduzetnika na listama. Popratili su to i komentarom kako su se „konačno i poduzetnici, članovi UGP-a, odlučili aktivirati i pokušati donijeti promjenu u smjeru Hrvatske 2.0 kroz djelovanje u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u interesu svih građana Hrvatske”, poručuju iz Udruge.

Na popisu je sedam članova UGP-a na listi Domovinskog pokreta, 13 s liste Fokus/Pametno/Strip, četiri na listi Dosta Pljačke, tri Mosta, te po jedan na listi Narodna stranka-reformisti, NL Marina Škibole i Unija Kvarnera.

Podsjetimo, prijedlozi Glasa poduzetnika odnosili su se na poreznu reformu, ukidanje parafiskalnih nameta, potpunu transparentnost javnih financija, reformske zahvate na rashodovnoj strani proračuna, efikasno i neovisno pravosuđe i redefiniranje uloge Državnog inspektorata.

“Izađite na izbore, a svi koji vam kažu da je vaš glas uzaludan ili bačen, poručujem, svaki vaš glas za poduzetnike na listama koje su podržale u cijelosti prijedloge UGP-a je glas za bolju Hrvatsku. Hrvatsku 2.0!” rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.

Komentiraj