Gimnastika – Srbić najbolji, Vlahek izborio Svjetski kup

Aktualni doprvak svijeta i Europe na preči Tin Srbić pobjedom u 1. kolu CRO-GYM lige otvorio je novu, olimpijsku sezonu.

U Sportskom centru Lučko na prvom od planiranih šest kola ovog natjecanja u organizaciji Hrvatskog gimnastičkog saveza, Srbić je slavio sa 14,700 bodova.

Prošlogodišnji ukupni pobjednik CRO-GYM lige, doprvak Europe na konju s hvataljkama Filip Ude bio je drugi (13,933). Treći je bio još jedan konjaš Jakov Vlahek (13,866), a vrlo dobar nastup imao je riječki parteraš Marko Jovičić koji je zauzeo 5. mjesto (13,200).

Današnje natjecanje bilo je i izborno za mjesto u reprezentaciji za nastup na Svjetskom kupu u Dohi (10-13. ožujka).

Već sigurnim putnicima Tinu Srbiću, Aurelu Benoviću i Filipu Ude priključio se Jakov Vlahek s izborenim B kriterijem.

“Zadovoljan sam, dobro je počela sezona. Ovo je naše interno natjecanje, CRO-GYM liga koja se pokazala kao pun pogodak, jer, jako nam svima trebaju natjecanja. Pogotovo u ovoj situaciji sada. Ja sam išao svoju vježbu sa startom 6.2 koju sam radio i u finalu nedavnog Europskog prvenstva u Mersinu i napravio sam bolje nego tada,” kazao je Srbić.

“Sljedeće natjecanje mi je Doha, idem istu ovu vježbu u kvalifikacijama, a onda u finalu 6.5. Sve više pojačavamo, ulazimo u još bolju formu za Europsko prvenstvo u Baselu u travnju, a tamo se isto nadam dobrom rezultatu. To je sve priprema za OI u Tokiju,” dodao je.

Komentiraj