Gilbert Arenas: Europski igrači krivi su za lošu obranu u NBA ligi, čak su i suci zbog njih promijenili kriterije

Autor:

Former Washington Wizards player Gilbert Arenas takes part in a ceremony during the half-time of an NBA basketball game between the Wizards and the Miami Heat, Friday, Nov. 18, 2022, in Washington. (AP Photo/Nick Wass)

AP Photo/Nick Wass

Gilberta Arenasa (42) sjećamo se kao zaista dobrog NBA beka, bivšeg igrača Golden Statea, Washingtona, Orlanda i Memhisa, trostrukog All-stara (2005., 2006., 2007.), jednom je bio izabran u drugu najbolju petorku lige (2007.) i dvaput u treću (2005., 2006.). Arenas je bio sjajan šuter, iako je na Draftu 2001. izabran tek kao 31., strašno je napredovao međutim na najvišoj razini igrao je tek do sezone 06/07 nakon čega su ozljede i razno-razni ispadi, kojima je bio sklon i prije, prevladali u odnosu na njegove košarkaške kvalitete. NBA karijeru završio je 2012. u dobi od 30 godina, kao igrač Memphisa tu je sezonu završio s 4.2 koša po utakmici. Nakon toga odigrao je još jednu sezonu u Kini, u Shangai Sharksima, i zatim se umirovio.

„Moramo se riješiti svih Europljana. Na sveučilištima se igra obrana, na koja sveučilišta idu Europljani“, pitao je Arenas ovih dana u jednom TV-šou okrivljujući igrače iz Europe za loše obrane i, kao rezultat toga, (pre)visoke brojeve koševa na utakmicama.

Naravno, Arenasa malotko ozbiljno shvaća, tko bi ozbiljno shvatio tipa koji je 2009., nakon što se sa suigračima zakačio tijekom kartaške igre s ulogom od 1.100 dolara, u svlačionicu Wizardsa došao s pištoljem kako bi “riješio probleme“.

„Europljani su spori, ne skaču, nepouzdani su u obrani. Sada je 150 Europljana u ligi, dajte mi imena dobrih obrambenih igrača među njima. Samo Rudy Gobert i Giannis Antetokounmpo. Svi drugi su klasični ofenzivci”, rekao je Arenas te dodao kako su NBA suci promijenili kriterij kako bi pomogli Europljanima.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.