Generalni menadžeri NBA lige vide Netse kao prvake i Duranta kao MVP sljedeće sezone

U tradicionalnoj anketi koju pred početak svake sezone provodi NBA liga, velika većina generalnih menadžera označila je Brooklyn Netse kao glavne favorite za titulu prvaka u nastupajućoj sezoni. U godišnjoj anketi u kojoj je sudjelovalo svih 30 GM-ova, za Brooklyn je kao prvog favorita glas dalo čak 72 posto ispitanika, Los Angeles Lakerse kao sljedeće prvake vidi 17 posto GM-ova a aktualne prvake Milwaukee Buckse kao favorite vidi tek 10 posto ispitanih.

Kao najbolje momčadi na Istoku, uz Netse i Buckse, označeni su Miami Heat, Philadelphia 76ers, Atlanta Hawks, Boston Celtics i Indiana Pacers. Na zapadu, nakon Lakersa najviše šanse za visok plasman, po anketi GM-ova, imaju Utah Jazz, Phoenix Suns, Denver Nuggets, Golden State Warriors, LA Clippers, Dallas Mavericks i Portland Trail Blazers.

U dijelu ankete gdje su birani najizgledniji kandidati za MVP (Most valuable player) igrača, Kevin Duran je dobio najviše, 37 posto glasova. Iza njega je Luka Dončić sa 33 posto, zatim Giannis Antetokounmpo s 13 posto, Joel Embiid i James Harden s po 7, Stephen Curry s 3 posto glsova, dok LeBron James nije dobio nijedan glas! Ukoliko se ostvari najava po kojoj bi Durant postao MVP, to bi mu bila druga nagrada za najboljeg igrača NBA lige, nakon 2014. kada je bio u dresu Oklahoma Cityja.

Bek Houston Rocketsa Jalen Green dobio je 47 posto glasova kao najizgledniji novak godine, ispred Cadea Cunninghama, beka Detroit Pistonsa za kojeg je glas dalo 40 posto GM-ova.

Nova sezona NBA lige počinje 19. listopada utakmicama Milwaukee – Brooklyn i LA Lakers – Golden State.

Komentiraj