foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

GALIĆEV ODVJETNIK ‘Moj klijent nije teretio Todorića’

Agrokor je u utorak navečer ponovno bio tema HRT-ove emisije Otvoreno, u kojoj su gostovali odvjetnik Mislava Galića Mate Matić, odvjetnik Ivana Crnjca Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik Krešimir Krsnik, bivši ministar financija Slavko Linić te financijski savjetnik Andrej Grubišić.

Galićev odvjetnik Matić rekao je da je predmet Agrokor počeo još od donošenja ‘lex Agrokor’.

“Svatko je od tada mogao sagledati svoju situaciju i mjesecima stvarati odluku kojom će doći ovdje. Dakle, odluka Mislava Galića nije došla preko noći. Mediji su je, međutim, apsolutno pogrešno prenijeli”, kazao je dodavši da nije točno da je Galić ‘teretio Ivicu Todorića’, kako se interpretiralo u nekim medijima.

Odvjetnik Ivana Crnjca Ljubo Pavasović Visković rekao je da je njegov klijent danas branio svoju poziciju te negirao kazneno djelo.

“Za sada je odbio odgovarati na daljnja pitanja. U ovom postupku treba proučiti tisuće stranica, za početak revizorsko izvješće. Osim samih brojki, postoji dio koji govori o načinu na koji se donosilo odluke. Iznositi obranu prije nego odvjetnici pregledaju dokumente preuranjeno je. Bojim se da je ovo dio priče koja će trajati godinama”, izjavio je Pavasović Visković.

Osim toga, Pavasović Visković negodovao je što se Crnjcu u javnosti pripisivao mogući status pokajnika.

Komentiraj