Fuchs: “Ako je netko prebolio covid, onda ga je prebolio. Zdravstveni radnici su nešto drugo”

 

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs je nakon sjednice Vlade odgovarao na pitanja novinara.

Komenirajući činjenicu da sve više razreda prelazi na online model nastave zbog slučaja zaraze koronavirus u razredu, Fuchs kaže: “Riješit ćemo, zaista ćemo riješiti, trudimo se da riješimo i ništa se dramatično neće zbivati u idućih par dana”.

Dodao je i da se radi na tome da se sukladno epidemiološkim uputama koriste dvorane i da će se tražiti apsolutno poštivanje epidemioloških mjera unutar dvorana, kao i dezinfekcije.

Na pitanje novinara ako je neki nastavnik prebolio koronu, hoće li se morati opet testirati nakon 14 dana ministar kaže:

“Ako je netko prebolio covid, onda je prebolio covid. Ne razumijem zašto bi netko nakon što je prebolio 14 dana iza same bolesti išao ponovo na testiranje. Mogli bismo sada raspravljati o testovima, načinu testiranja, mislim da to sada nije potrebno. Kada prebolite niste više infektivni”, kazao je ministar.

“Zdravstveni radnici su nešto drugo, oni su permanentno u opasnosti da budu u kontaktu s pacijentima koji im dolaze i da su zaraženi. Mislim da je tu malo drugačiji pristup”, zaključio je, prenosi N1.

Komentiraj