Francesca Tandoi i Davor Doležal u srijedu otvaraju ovogodišnji Jazz.hr festival

Autor:

Foto: Promo

Koncertima trija talijanske jazz pijanistice Francesce Tandoi i kvarteta zagrebačkog gitarista Davora Doležala u srijedu, 28. veljače, u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog počet će ovogodišnja sezona tradicionalnog Jazz.hr festivala.

Afirmirani hrvatski gitarist i skladatelj Davor Doležal, među ostalim i dugogodišnji suradnik Josipe Lisac, okupio je kvartet u kojemu sviraju Nikola Šantek na klaviru, Zvonimir Šestak kontrabas i Mirsad Dalipi na bubnjevima. Na koncertu koji počinje u 19,30 sati skupina će predstaviti svoj prvi samostalni album “Strange beauty”, izdanje Croatia Recordsa. Kao poseban gost koncerta najavljen je i proslavljeni hrvatski jazz pijanist Matija Dedić.

Sat kasnije, u 20,30, na pozornicu Male dvorane Lisinski stupit će Francesca Tandoi, talijanska jazz pijanistica i pjevačica u usponu, s kojom u triju sviraju kontrabasist Matheus Nicolaiewsky i bubnjar Sander Smeets. Bit će to prvi hrvatski nastup jazz umjetnice koju uspoređuju sa svjetski poznatom kanadskom pop jazz zvijezdom Dianom Krall.

Koncertima trija Francesce Tandoi i kvarteta Davora Doležala počinje ovogodišnji Jazz.hr festival Hrvatskoga društva skladatelja, tradicionalna manifestacija koja je prije tri godine ušla u četvrto desetljeće postojanja, a ove će godine do polovine svibnja ponuditi čak dvanaest atraktivnih jazz koncerata.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.