Fotografije za očuvanje tradicije Zagrebačke županije

‘Cilj natječaja bio je fotografijom prikazati kulturno-povijesne znamenitosti i tradiciju ovoga kraja’, kažu u Turističkoj zajednici Zagrebačke županije

Turistička zajednica Zagrebačke županije organizirala je natječaj za izbor najljepših fotografija Zagrebačke županije pod nazivom „Photo Zagreb County“. Natječaj je bio namijenjen amaterskim i profesionalnim fotografima, a dodjela nagrada održana je 20. srpnja. Fotografije su trebale biti snimljene u periodu između 2018. i 2021. na području Zagrebačke županije, a sudionici su na raspolaganju imali pet tema: aktivan boravak u prirodi, manifestacije, kulturno-povijesne znamenitosti, tradicija i ruralni motivi.

„Svrha natječaja bila je fotografijom prikazati kulturno-povijesne znamenitosti i tradiciju Zagrebačke županije, priču ili doživljaj s neke od manifestacija, aktivan odmor u prirodi ili ruralnom prostoru, a kojima će se dodatno promovirati posjet i istraživanje Zagrebačke županije“, napisali su u priopćenju za javnost iz Turističke Zajednice Zagrebačke županije.

PHOTO: PHOTO ZAGREB COUNTY

Od 40-ak prijavljenih autora izabrano je tri pobjedničke fotografije koje su prikupile najviše lajkova na društvenim mrežama, a stručni žiri odabrao je još najboljih deset fotografija koje su predstavljene na prigodnoj izložbi i bit će korištene u svrhu promocije destinacije. Članovi stručnog žirija bili su direktorica Turističke zajednice Velike Gorice Milada Mesarić, direktor Turističke zajednice Zaprešića Toni Ganjto, direktorica Turističke zajednice Ivanić-Grada Ankica Bešter, stručnjak za odnose s javnošću Božo Skoko, novinarka Večernjeg lista Petra Balija, novinarka Jutarnjeg lista Mihaela Huzanić i novinar Kronika Velike Gorice Mario Žilec. Autori koji su prikupili najviše lajkova su Karla Lepesić, Nikolina Kuzmić te Ivana Capan, a stručni žiri nagradio je Anitu Škoc, Zorana Stanka te Franu Medića.

“Naša vizija je stvoriti identitet destinacije, a kako bismo tu viziju ostvarili, proces mora biti živ za sve posjetitelje i turiste koji dolaze u destinaciju. Ovim fotonatječajem željeli smo vidjeti jedinstveno iskustvo, temeljeno na osjećaju i doživljaju destinacije te kroz objektiv svakog od nas istaknuti jedinstvene atribute određene destinacije onim što je čini drugačijom od ostalih, autentičnom. Na taj način željeli smo i utjecati na očuvanje i promicanje identiteta i tradicije te općenito imidža naše zelene i održive destinacije. Čestitamo svim dobitnicima jer moram priznati, sigurno je bilo teško odlučiti se koja među njima budi najviše emocija”, izjavila je prilikom dodjele nagrada direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

PHOTO: PHOTO ZAGREB COUNTY

Komentiraj