FOTO: VIDEO: Pjesma ‘Lay You Down’ dostupna i u digitalnom obliku

Hrvoje Golubić

Sa svog debitantskog albuma ‘Samo’, Nina Kraljić je nedavno objavila novi singl i video spot za autorsku pjesmu ‘Lay You Down’, koja je sad dostupna i u digitalnom obliku.

Tekst za pjesmu je napisala prije pet godina, točnije, dvije pjesme koje su se vrtile oko iste tematike spojila je u jednu. Pjesma ‘Lay you down’, iako je na engleskom, Ninino je potpuno otvaranje prema publici u kantautorskom svjetlu. Pjesma je usko vezana uz njen privatni život pa od tu proizlazi i emocija koja prožima cijelu pjesmu i spot.

digital: https://Nina.lnk.to/LayYouDown

Tijekom snimanja ESC singla ‘Lighthouse’, Nina je imala priliku upoznati austrijsku glazbenicu i autoricu Taniu Saedi, s kojom je pjesma ‘Lay You Down’ dobila svoj konačni oblik, a za produkciju se pobrinuo Ivan Popeskić, tijekom rada na albumu prvijencu ‘Samo’.

Svoje prvo studijsko izdanje ‘Samo’ Nina Kraljić je kreirala sa svojim glazbenim timom, kojeg čine cijenjene autorice glazbe i teksta – Ines Prajo i Arjana Kunštek te producenti Tihomir Preradović i Ivan Popeskić.

Album donosi ukupno 12 pjesama, koje su kombinacija autorskog materijala na hrvatskom jeziku, Nininih interpretacija tradicionalnih pjesama, kao i autorskih pjesama na engleskom jeziku. Za ilustraciju naslovnice izdanja zaslužna je Branka Hollingsworth Nara, a dizajn su radile Kreativne Ovčice.

Album ‘Samo’ je dostupan u fizičkom i digitalnom obliku:

CD: https://Nina.lnk.to/samoCD

digital: http://nina.lnk.to/NKsamo

Nina je video spot za pjesmu ‘Lay you down’ snimala u Palači Dverce koju je dobila na korištenje od Grada Zagreba, spot je bajkovit, a lokacija se savršeno uklopila u priču.

“Ukazala mi se iznimna čast da dobijem dopuštenje od grada Zagreba da snimim spot u predivnoj Palači Dverce, koja je u vlasništvu grada Zagreba, a inače se koristi za svečana primanja koje organiziraju Gradonačelnik i Gradska skupština. Ovim putem im se želim zahvaliti na ogromnom povjerenju i susretljivosti koju su mi ukazali. Lokacija se savršeno uklopila u priču, jer je predivan barokni interijer dodatno pojačao i dočarao samoću, nadanje i na kraju spoznaju da se određena veza bliži kraju“, rekla je mlada glazbenica.

Prvotna ideja spota je bila samo svirati klavir i pjevati s obzirom da je tako pjesma i nastala, ali se nakraju razvila u kompletno pričanje priče kao svojevrstan mini film.

Za spot je zaslužni Eles films, točnije Zvonimir Murković i Dora Borovička koji su na sebe preuzeli ulogu redatelja i scenarista, s nji Nina stupila u kontakt preko svog fotografa Hrvoja Golubića.

U savršen interijer spota odlično su se uklopile i bajkovite haljine Ivice Skoke.

“Preko fotografa Hrvoja Golubića, koji je fotografirao dokumentarne fotografije na snimanju videospota, upoznala sam Zvonimira Murkovića i njegovu djevojku Doru Borovičku, koji su u ulozi redatelja i idejnih scenarista preuzeli na sebe rad na ovom projektu, na čemu sam im svima iznimno zahvalna. Pretvorili su moju ispričanu priču u stvarnost i konkretne ideje i maksimalno profesionalno odradili sve što smo zacrtali. Snimanje – iako hektično, jer smo morali u jednom danu snimiti cijeli mini film je proteklo u izvrsnom raspoloženju. Isplatilo se presvlačiti u četiri haljine kada su u pitanju haljine dizajnera Ivice Skoke. Savršeno su se uklopile u prostor i pjesmu i same za sebe pričale našu priču“, otkrila je Nina Kraljić.

http://ninakraljic.hr/

https://www.facebook.com/NinaKraljic/

https://www.youtube.com/user/NinaKraljicVEVO

https://twitter.com/NinaKraljic/

https://www.instagram.com/NinaKraljic/

Komentiraj