FOTO: U Splitu uhićeno šest dilera, policija objavila fotografije i detalje akcije

Splitska policija uhitila je šest ljudi u dobi od 22 do 30 godina zbog posjedovanja i dilanja droge te zločinačkog udruživanja, priopćila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

“Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Splitu, dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje vezano za više kaznenih djela vezanih uz neovlaštenu proizvodnju i promet drogama i udruživanja u zločinačku organizaciju.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 30-godišnjakom, 27-godišnjakom, 26-godišnjakom, 25-godišnjakinjom, 24-godišnjakom i 22-godišnjakom, svi hrvatski državljani, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 24-godišnjak od  početka veljače 2020. godine na području Splitsko-dalmatinske županije osmislio i ostvario plan kako bi zajedno s prijavljenim osobama počinio kaznena djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja, odnosno kako bi neovlašteno nabavljali, posjedovali i dalje preprodavali drogu u cilju ostvarenje znatne protupravne imovinske koristi.

Zločinačka organizacija

Svi naprijed navedeni, udruženi u zločinačku organizaciju zbog krijumčarenja i preprodaje droge, organizirali kupovinu droge amfetamin, heroin i marihuana od nepoznatih osoba,  transport droge do mjesta Vučevica, u blizini izlaza s autoceste, gdje su izradili mjesta za skrivanje droge takozvane „štekove“ u suhozidima u kojima su uzidali i sakrili  posude u kojima su skrivali drogu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su od veljače do srpnja 2020. godine prokrijumčarili i preprodali ukupno 3 kg marihuane, 1 kg heroina i 3 kilograma amfetamina.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, na više različitih lokacija, obavljene su pretrage domova, prostorija i vozila koje osobe koriste.

U sklopu kriminalističkog istraživanja pronađeno je i oduzeto:

  • 1026,00 gr droge amfetamin,
  • 1162,00 gr droge heroin,
  • 435,00 gr smjese paracetamola i kofeina koja se koristi kao punilo za povećanje mase droge heroin,
  • veća količina mobitela,
  • jedan pištolj sa 6 kom pripadajućeg streljiva.”

Komentiraj