FOTO: Studio I-GLE dobitnice prve modne nagrade Ane Lendvaj

Autor:

Bipa FASHION.HR

Posebno svečano bilo je u ponedjeljak, treće večeri Bipa FASHION.HR-a, u Muzeju suvremene umjetnosti na dodjeli prve modne nagrade koja nosi ime Ana Lendvaj.

Uz ovacije publike, uzbuđenje i emocije nisu mogle sakriti dizajnerice studija I-GLE, Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović, dobitnice ove prestižne nagrade, čiju je kolekciju žiri proglasio najboljom kolekcijom u 2017. godini.

“Jako smo dirnute i ponosne što smo upravo mi dobitnice prve nagrade Ane Lendvaj, jer nam uspomena na Anu Lendvaj jako puno znači. Ona nas je pratila od prvih dana i vjerovala u nas čak i kad mi nismo bile sigurne jesmo li na dobrom putu. Ostavila je zaista dubok trag, ne samo u našem radu nego na modnoj sceni, i sretne smo što ova nagrada nosi njezino ime“, kazale su Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović.

Težak zadatak izabrati najbolju modnu kolekciju predstavljenu u 2017. godini imao je žiri sastavljen od modnih novinara i urednika: Bojana Radović, Nenad Korkut, Saša Joka, Vesna Blašković i Maja Car.

Ova je večer u programu Bipa FASHION.HR-a imala posebno svečano mjesto, jer je Ana Lendvaj godinama bila neizostavna gošća, prijateljica i novinarka koja je svojim pisanjem zadužila hrvatsku modnu scenu.

Ovom prilikom predstavljena je i knjiga ‘ULUPUH-ova modna povijest–umjetnost odijevanja’ autorice Ane Lendvaj, kojju je Ana započela kao svoj posljednji projekt, a dovršili su je na temelju materijala kolege iz ULUPUH-a pod vodstvom urednika Davora Klarića i Dorotee Jendrić.

Program Bipa FASHION.HR-a se nastavlja na Zagrebačkom velesajmu gdje se očekuju modne revije poznatih dizajnerskih imena.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.