FOTO: Sportska subota u samoborskoj Slobodnoj Fašničkoj Republici

Edin Tuzlak/KLINKA PR

Potaknut činjenicom da Slobodna Fašnička Republika Sanobor službeno nema svog predstavnika na Zimskim olimpijskim igrama u Koreji, vrhovni fašnički vođa, Njegova veličanstvenost Princ se uz JongUnio i u suglasju sa svojom družicom Srakom odlučio: “Olimpijski duh nek vlada i med fašničkim pukom, subota, 10. veljače nek na 192. Samoborskom fašniku bude sportski i športski dan”.

Maskirani mališani u subotu od 11 sati u čast našoj Sraki mogu trčati Srakotrk ulicama centra Fašničke Republike. Neće biti nošenja štafete, ali se od malih sportaša očekuje da prate kartu koju su im pripremili suorganizatori trke iz OK Japetić. Na njoj trebaju detektirati pa na konkretnim lokacijama pronaći punktove na kojima ih čekaju Srakini pomagači sa svojim pečatima, a na cilju ih sve čekaju fašničke medalje.

Druga etapa subotnjeg sportskog dana sprema se na i oko klizališta kod Centra za mlade, u bivšoj vojarni. Tamo će se popodne, od 15 sati, moći odmjeriti vještine u Metloboju i Kraflingu, tradicionalnim fašničkim disciplinama za koje “od ove godine traje i lobiranje da ih se uvrsti u službeni Olimpijski program 2022. godine”.

Pravila su jednostavna: za Metloboj treba staviti masku, navući klizaljke, uzeti metlu u ruke i sa svojom ekipom potrpati pak što je više puta moguće u mrežu protivnika. Krafling je pak još jednostavniji; treba staviti masku, po potrebi navući klizaljke, primiti vinski demižon u ruku i šibnuti ga što bliže velikoj krafni na centru klizališta. Ni kod jedne od fašničkih sportskih disciplina nema straha od diskvalifikacije.

Na sportsko-fašničkoj suboti u Samoboru pronađite u sebi malog olimpijca koji će svoj “Pjongčang trenutak” doživjeti bez potrebe da mijenja vremenske zone, žestoko trenira i plače ako na terenu ne prođe sve kako treba, jer u “Slobodnoj Fašničkoj Republici Samobor je ionako Princ Fašnik pobjednik svih disciplina” pa dođite i budite drugi!

Komentiraj