FOTO: Rekordan broj prijava na Kupu grada Samobora u preponskom jahanju

Dino Ninkovic

Dosad najveće izadnje Kupa grada Samobora pružio je vrhunski doživljaj za sve zaljubljenike u konjičke sportove. Rekordan broj prijava (više od 200 konja, 550 startova) u četiri dana prikazao je 20 atraktivnih utakmica.

Puna četiri dana, od četvrtka do nedjelje, Samoborci i svi posjetitelji su mogli uživati u atrakcijama konjičkog sporta u jahačkoj areni Etno farme Mirnovec i opuštati se u obilasku tog prekrasno uređenog prostora. Masters winner cijelog natjecanja ove godine je Ante Šimleša iz Sportskog konjičkog kluba Sveti Juraj iz Male Mlake pokraj Zagreba, koji je u nedjelju s grlom Cayenne slavio u utakmici ‘Dvije manše’ visine 140 cm, a u subotu u utakmici na baraž visine 135 cm.

Drugo mjesto u zadnjoj najvišoj utakmici pripalo je Austrijancu Gerfriedu Pucku, a treće Mađaru Andrasu Kovyju. U utakmici na vrijeme, na visini od 135 centimetara, pobijedio je Andras Kovy ispred Patricije Kardun iz Konjičkog kluba Jarun i Filipa Rožmarića iz zagrebačkog Konjičkog kluba Karoca. Na 125 centimetara prvo je mjesto zauzela Nina Klemenčić Zidar iz Slovenije, druga je bila Samoborka Josipa Koletić iz domaćeg Konjičkog kluba Mironovec s grlom Layos, a treća Alexandra Rossman iz Austrije. U utakmici s preponama visine 115 centimetara pobijedila je Slovenka Ema Kocijan, druga je bila njezina sunarodnjakinja Anthea Lorberc, a treća Lucija Todorić iz KK Jarun.

Kao zanimljivost izdvajamo da su se natjecale i kćeri našeg proslavljenog tenisača Gorana Ivaniševića, Amber Ivanišević te poznatog političara Milijana Brkića, Helena Brkić koja je osvojila dva druga mjesta i prvo u utakmicama na visini 1.10 m.

Atraktivna popratna događanja, poput obilaska imanja uređenog u eko-etno stilu, kušanja tradicionalnih jela i slastica u ugostiteljskom objektu Baraž, šetnji i odmora uz cvjetne staze i uređeno jezerce, razgledavanja starih drvenih kuća koje odišu tradicionalnim uređenjem, također su bila iznimno zanimljiva posjetiteljima

Konjički klub Mirnovec pokazao se odličnim organizatorom ovakve manifestacije i prije, a osim vrhunske organizacije postao je tražena destinacija za mnoge ljubitelje rekreativnog jahanja i sve zaljubljenike u prirodu i idilične prostore.

Komentiraj