FOTO: Modna agencija ‘Talia Model’ slavi dvadeseti jubilej

Darija Cikač

Talia Model, jedna je od najpoznatijih modnih agencija u Hrvatskoj te ne postoji osoba u modnom svijetu koja ne zna za nju i Tihanu Harapin Zalepugin.

Naša najpoznatija modeling imena koja su stasala u ovoj agenciji, poput Anite Dujić, Vedrane Linardić, Kristine Šalinović, Petre Friganović, Sare Sorić, Ivone Bevande, Anite Lijić, Claudie Antičević, Marije Janković, Laure Bračun, Leonarde Zeba, Ive Dragović, Morane Paj, Jasmine Hdaghe, Ane Buljević, Claudie Antičević i mnogih drugih.

Tihana Harapin Zalepugin zaslužna je za pronalazak, otkrivanje i poslovni odgoj modela koje su rasle pod njenim okriljem, kako poslovno tako i privatno. Odnos koji Tihana ima sa svojim modelima zahvaljuje svojem iskustvu i zna kako je važno da te djevojke imaju uzor i nekoga u koga će se roditelji tih djevojaka moći pouzdati. Taliu je osnovala 1988. godine, mjesec dana nakon napuštanja Miss Hrvatske u kojoj je kao casting manager radila pet godina te otkrila i za scenu pripremala naše najpoznatije missice: Branku Krstulović, Anicu Kovač, Vanju Rupenu, Martinu Novosel i Lejlu Filipović. Boreći se sa negativnim konotacijama koje se vežu uz modeling i površnosti posla, Tihana ističe kako je posao “naporan, ne samo fizički nego i psihički s obzirom da su modeli konstantno izloženi negativnim komentarima o svom izgledu i načinu života, pogotovo ako odu na inozemno tržište gdje je ponuda modela široka i potreban je još veći trud da se bude zamijećen”.

Stilist Damir Begović, polovica modnog dvojca Twins, obukao je Tihanu koja i sama kaže da se ne da u svačije ruke, sašio je prekrasne kapice za modele te se pobrinuo za nakit. Za predivne fotografije uvijek se pobrinu Darija Cikač koja je stalna suradnica i ispred čijeg se fotoaparata modeli najugodnije osjećaju te asistent Neven Muretić. Za divnu šminku zaslužne su Kristina Atletić i njezine djevojke iz škole Profokus.

“Volim svoj posao i želja mi je da ga volim još dugo. Ova čestitka i obilježavanje naših 20 godina je naš poklon svima koji mi vjeruju, svim roditeljima, profesorima, dizajnerima, stilistima; svima koji su bili dio tima ili će nam se uskoro pridružiti“, rekla je Tihana Harapin Zalepugin.

Komentiraj