FOTO: Miro Gavran proglašen prvim hrvatskim Veleposlanikom kravate

Dhar Media

Academia Cravatica i Klub za javnu diplomaciju Hrvatskog društva za UN održali su stručni skup ‘Kravat(na) diplomacija’. U cilju jačanja uloge i značaja kravate u brendiranju i pozicioniranju Hrvatske u svijetu, Miro Gavran je proglašen prvim hrvatskim Veleposlanikom kravate uz svečanu inauguraciju u kojoj je sudjelovala i vojno-povijesna postrojba Kravat pukovnija.

Uvodne govore u okviru stručnog skupa održali su Gordan Markotić, izaslanik potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova te koordinator predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europe, mr. sc. Zvonimir Frka Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske, dr. sc. Mate Granić, izaslanik i savjetnik Predsjednice RH, akademik Željko Reiner, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora te uz njih Marijan Bušić, ravnatelj ustanove Academia Cravatica i doc.dr.sc Petar Popović, predsjednik Hrvatskog društva za UN.

Boris Ljubičić okupljenima je predstavio logotip ‘Svjetskog dana kravate’ kojeg autorski potpisuje i koji se već nekoliko godina koristi kao službeni logotip u okviru kampanje i proslave Svjetskog dana kravate.

Značajno je naglasiti da je ovim stručnim skupom Academia Cravatica, ustanova posvećena istraživanju povijesti i suvremenosti kravate započela svoje tradicionalne aktivnosti ususret ‘Svjetskom danu kravate’ koji se obilježava 18. listopada, a s uvođenjem Veleposlanika kravate, napravila i novi iskorak u svom kontinuiranom promoviranju kravate kao pokretne hrvatske, europske i svjetske kulturne baštine.

Stručni skup održao se u Kući Europe, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora kao i pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Grada Zagreba, a u partnerstvu s Hrvatskom turističkom zajednicom, Turističkom zajednicom Grada Zagreba i brandom Croata.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]