Julien Duval, foto novkovic

FOTO: Izvedba prve ovosezonske premijere Kazališta Komedija

Društvena komedija ‘Revizor’, autora Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, postavljena u režiji Dražena Ferenčine, bila je prva izvedena ovosezonska premijera u Kazalištu Komedija.

Iako je riječ o djelu napisanom davne 1836. godine, čini se kako je ova komedija oslikala društvo u kojem i dan danas živimo.

Damir Lončar, Filip Juričić, Davor Svedružić, Goran Malus, Ivica Zadro, Igor Mešin, Saša Buneta, Dubravka Ostojić, Nina Kaić Madić, Ivan Magud, Ljubo Zečević, Dražen Bratulić te Marija Borić interpretirali su komične Gogoljeve likove, a sjajnim izvedbama oživjeli su vrijeme i sliku Rusije 19. stoljeća te vrlo jasno oslikali korumpirano društvo i malograđanstvo koje i dan danas djeluje vrlo slično.

“Ovo je moja prva produkcija u ovom mandatu, a mislim da nismo mogli pogoditi bolje vrijeme za postavljanje ‘Revizora’. Ponosan sam i sretan na sve što smo uradili, jer je Komedija dobila još jedno odlično djelo koje će, siguran sam, opravdati očekivanja naše vjerne publike, a posebno bih želio zahvaliti cijelom glumačkom ansamblu, kao i svim zaposlenicima Kazališta Komedija“, izjavio je Krešimir Batinić, ravnatelj kazališta, nakon svečane premijere predstave.

Osim glumačkog postava, svoj su veliki autorski doprinos dali i Mate Matišić, izvrsno uklopivši glazbene brojeve koji podsjećaju na stare ruske napjeve, kostimografkinja Marita Ćopo, scenograf Miljenko Sekulić, scenski pokret Rajko Pavlić te oblikovatelj svjetla Anđelko Kos.

Posebno iznenađenje su bile i gospođe iz Doma za starije na Ravnicama – Maksimirske mažoretkinje, koje su razveselile publiku pojavljivanjem u jednom dijelu predstave, a ispraćene su velikim pljeskom.

Svečanu premijeru svojim su dolaskom uveličale i brojne osobe iz društvenog života Hrvatske poput, dizajnerica Matije Vuice i Aleksandre Dojčinović, glazbenika Gabi Novak, Zdenke Kovačićek i Alfi Kabilja, glumaca Anje Šovagović-Despot, Nine Erak, Sandre Bagarić, Jasne Palić Picukarić, Nade Abrus, Sanje Marin, Vanje Matujec, Ane Magud, Renate Sabljak, Nere Stipičević, Kristine Krepele, Ane-Marije Percaić, Hrvoja Klobučara, voditeljica Barbare Kolar, Martine Validžić i Ivane Debeljak, Dalibora Petka koji je stigao u društvu Nives Celzijus te brojnih drugih.

Predstava ‘Revizor’ bit će na rasporedu tijekom cijele sezone, a oni najnestrpljiviji je mogu pogledati u ponedjeljak i utorak, 23. i 24. listopada te u studenom, za kad su rezervirana tri termina, 10.,11. i 22. studeni s početkom u 19.30 sati.

Novu svečanu premijeru Kazalište Komedija najavljuje već za datum 01. prosinca, Naime, ‘Faraon iz Ilice je mrtav’, glazbeni je krimić nastao prema romanu Milane Vuković Runjić, u režiji Krešimira Dolenčića, koja će vas vratiti na šarenu pozornicu Zagreba 1929. godine.

No, prije toga vas očekuje uistinu poseban glazbeni doživljaj, koncert ‘Zabavljač’ u čast velikom Vladi Štefančiću, koji je na rasporedu čak četiri dana, od 6. do 9. studenog.

Ulaznice za predstave mogu se osigurati putem sustava www.ulaznice.hr te na službenim prodajnim mjestima – blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati te blagajni Kaptol, sat i pol prije početka predstave.

www.komedija.hr

https://web.facebook.com/kazaliste.komedija/?_rdc=1&_rdr

https://www.instagram.com/explore/locations/411107690/zagrebacko-gradsko-kazaliste-komedija/

Komentiraj