FOTO: DIFERIT Vizija modernog muškarca dizajnerice Ivane Janjić

Autor:

FOTO: Denis Butorac

Nakon nastupa na pisti 25. BIPA FASHION.HR-a, Ivana Janjić, nagrađivana mlada dizajnerica okupila je autorski tim, prenijela svoju viziju modernog muškarca i nedavno objavila vizuale za svoju drugu kolekciju DIFERIT.

Dizajnerica pažljivo balansira svoj dizajnerski izričaj, nudeći upečatljiv modni proizvod, istovremeno nas oslobađajući od svake predrasude o tome što muškarci smiju odijevati.

“Primarna ideja su bile pročišćene, crno – bijele fotografije. Odmak od očekivanog su odjevni predmeti koji nisu u svojoj primarnoj funkciji pa je tako npr. jakna remenom stegnuta oko struka, a košulja obučena kao suknja. Time smo nastojali u prvi plan pozicionirati priču i atmosferu koju fotografije prenose, čemu u prilog idu naknade intervencije u vidu kolažiranja“, objasnila je ideju Ivana Janjić čiju fotografiju potpisuje Denis Butorac.

Zaštitna lica su dva muška modela (Marko Kotur i Marino Mihalj) koja svojom suprotnošću prikazuju dva različita tipa muškarca u istoj odjeći, styling potpisuje Josip Kovač, a makeup Ivana Stanić (učilište Profokus).

Dizajnerica koja modu gleda kao bijeg od stvarnosti, stvara hrabro i bez zadrške, a u svojim kreacijama vidi odvažnog muškarca, koji se ne boji pokazati svoj karakter i koji ne želi pristati na uniformirano društvo.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.