Organizator Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) i sponzor Chivas Regal su u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma održali startup natjecanje Zagreb Connect kojim su podijeljena sredstva s ciljem poticanja mladih inovativnih poduzetnika, a time i gospodarstva u Republici Hrvatskoj.

Nakon Chivasove kampanje Win the Right Way i ovogodišnjih radionica Blend of Success, Chivas Regal i ovim projektom skreće pozornost javnosti na inovativno poduzetništvo i prisutnost mladih stručnjaka koje vrijedi podupirati.

Konferencijom Zagreb Connect mladim poduzetnicima se osiguravaju sredstva za unaprjeđenje poslovanja te mogućnost predstavljanja poslovne ideje i iskustava u sklopu svjetske platforme za promicanje startupa.

Od prijavljenih 70 timova iz Hrvatske i inozemstva, 12 najboljih je osim prilike za predstavljanje pred javnošću imalo priliku i za dodatnu edukaciju.

Održana je i radionica na kojoj su, uz vrhunske mentore, natjecateljski timovi usavršavali svoje prezentacijske vještine i naučili kako predstaviti vlastite poslovne ideje pred investitorima.

Na dijelu konferencije otvorenom za javnost gdje se okupilo preko 500 zainteresiranih posjetitelja, startup timovi su predstavili prethodno stečeno znanje pred stručnim žirijem i okupljenim investitorima. Uz predstavljanje perspektivnih startupa, na konferenciji se moglo poslušati i govore svjetski relevantnih govornika, nakon čega je uslijedilo proglašenje tri najbolja natjecateljska tima i uručenje nagrada.

Završetkom konferencije podijeljen je nagradni fond, gdje je prvu nagradu dobi startup MakerBuino, a drugoplasirani je bio tim Hubbig, startup Exedri osvojio je treće mjesto.

Zahvaljujući Chivasu i ovakvim projektima koji okupljaju pojedince s interesom za poduzetništvo, stvara se mreža esencijalna za unaprjeđenje gospodarstva i razvoj.

Komentiraj