FOTO: Četiri dizajnerska imena nastupila u sklopu programa CITY NEW NOW

Autor:

FOTO: Franjo Matković

Drugu večer Bipa FASHION.HR-a obilježile su prezentacije i modni performansi četiri dizajnerska imena, koja su nastupila u sklopu programa CITY NEW NOW.

Nesvakidašnja modna izložba uvela je publiku u kreativni svijet stvaralaštva i omogućila im neposredan doživljaj mode. Nekonvencionalna forma izražavanja odlično se uklopila u modnu filozofiju dizajnerica Morane Krklec, Ivane Janjić, Marijane Cigić te dizajnera Marka Plukavca koji stoji iza modnog branda Unaesthetik, koji su publiku naveli na razmišljanje o različitim modnim konceptima.

Bila je to uistinu jedinstvena večer u kojoj su uživali obožavatelji mode: Kristina Šalinović, Nikolina Ristović, Mare Milin, Branka Donassy, Romano Decker, Dejan Kutić, Tihana Harapin Zalepugin, Zoran Aragović, Ivona Bevanda, Lana Puljić i mnogi drugi.

Visoka moda jako se često doživljava nedostupnom, obavijena velom glamura i ekskluzivnosti, što je bila glavna okosnica i ideja dizajnera koji nastupaju na CITY NEW NOW platformi. Njihova osnovna misao je uvesti publiku u samu srž nastanka odjevnog predmeta i filozofiju branda.

Morana Krklec odlučila se za artistički skulputralni pristup novoj kolekciji i modelima koji su izrađeni od različitih vrsta crnih tkanina koje razrađenom konstrukcijom tvore zasebne forme.

Modni brand Unaesthetik, koji potpisuje dizajner Marko Plukavec, dosljedan je u stvaranju odjevnih komada ručnom dekonstrukcijom pletiva. U potpunosti prateći slow fashion koncept, Unaesthetik je u nekoliko faza istog modela pokazao prijelaz iz komada u koji je minimalno intervenirao do potpuno raspletene forme.

Marijana Cigić, koja je kao pobjednica natjecanja za najbolje mlade dizajnere Fashion Incubatora, prvi put nastupila u sklopu Bipa FASHION.HR-a, publiku je uvela u svoj zamišljeni svijet likova Orke i Eme.

Ivana Janjić, poznata po svom unisex pristupu u stvaranju kolekcije, ponudila je gledateljima “igru“ identiteta u kojem se modeli obraćaju izravno publici. Riječ je o odjeći neutralnog karaktera te na taj način koketira i sa muškim i sa ženskim ulogama ili stereotipima.

Nakon programa u Gliptoteci, tjedan mode nastavlja se svečanom dodjelom modne nagrade Ana Lendvaj u Muzeju suvremene umjetnosti, 19. ožujka, a od 21. do 24 ožujka na rasporedu su revije na grandioznoj pisti u sklopu paviljona 5 Zagrebačkog velesajma.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.