FOTO: Bečki međunarodni sajam knjiga BUCH WIEN slavi deset godina postojanja

BUCH WIEN

Bečki međunarodni sajam knjiga BUCH WIEN ove godine slavi deset godina postojanja, a održat će se gotovo u isto vrijeme kada i zagrebački Interliber (od 08. do 12. studenog).

Ovogodišnji je sajam prvi put popraćen manifestacijom pod nazivom ‘Duga noć knjige’ koja će se održati odmah prvog dana u vremenu od 19.30 do 24 sata i privući će brojnu publiku, izdavače i autore.

Kao glavno mjesto održavanja bečkog sajma knjiga poslužit će Bečki velesajam tj. njegova dvorana D, ali i mnogobrojne druge bečke kulturne institucije diljem grada.

Bogat program s preko 350 izlagača i 380 autora nudi mnogo noviteta, a zvijezde ovogodišnjeg bečkog sajma knjiga međunarodno su priznati autori Karl-Markus Gauß iz Austrije, Rober Harris i Jonathan Coe iz Velike Britanije te Ljudmila Ulitzkaja iz Rusije.

Sajam će u okviru programa ‘Donau Lounge’ po šesti put ugostiti i veliki broj autora iz podunavski zemalja pa time i Hrvatske. Austrijskoj čitalačkoj publici tako će se predstaviti Slavenka Drakulić s romanom ‘Dora i Minotaur: Moj život s Picassom’, Lidija Klasić s putopisom ‘Još 172 dana do ljeta’ te Vlado Bulić s romanom ‘Putovanje u srce hrvatskog sna’.

Komentiraj