VIDEO: Punk-rock uz zabavan i iskren nastup

Autor:

facebook.com

Svjetski obožavan američko-irski sastav Flogging Molly vraća se ovog ljeta u Zagreb.

Osnovana 1997. u Los Angelesu, grupa je oduvijek iskazivala prkos prema strogom kategoriziranju glazbe. Njihov bučni punk rock inspiriran tradicionalnom irskom glazbom uz dodatak keltskih instrumenata donio im je pečat originalnosti na zadovoljstvo publike. Ispod veselih i zabavnih melodija oduvijek su izvirali uvjerljivi socijalno i politički osviješteni tekstovi o pobuni i potrebi za promjenom kakva ih povezuje s kultnim Poguesima i Clashom.

Od šest studijskih te nekoliko live albuma svakako treba izdvojiti ‘Speed Of Darkness’ (2011.) kojim su dosegli devetu poziciju na Billboard Top 200 ljestvici. Posljednje izdanje ‘Life Is Good’ (2017.) njihovo je dosad najvedrije i najoptimističnije djelo čiju produkciju potpisuje Grammyjem nagrađivan Joe Chiccarelli koji je radio i s velikanima U2, White Stripes i Beckom.

Flogging Molly velike dvorane pretvaraju u pubove ispunjene plesom, znojem i humorom, a upravo jedan takav, zabavan i iskren nastup garantiraju u Tvornici kulture 1. srpnja. Bit će to ujedno i obljetnica njihovog prvog susreta sa zagrebačkom publikom.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.