“Mulan” zaobilazi mnoga svjetska kina, prikazivat će ga Disney+ streaming servis

Film „Mulan“, jedan od potencijalno najvećih ovogodišnjih filmskih hitova, neće se prikazati u američkim i mnogim drugim svjetskim kino dvoranama. Nakon brojnih odgađanja početka kino prikazivanja zbog pandemije koronavirusa, kompanija Walt Disney odlučila je ponuditi ovaj film korisnicima njihovog streaming servisa Disney+ i to po cijeni od 29,99 dolara. Film će se na taj način moći gledati od 4. rujna.

Osim u Americi, film će se na isti način moći gledati u Kanadi, Novom Zelandu, Australiji i mnogim zapadnoeuropskim zemljama u kojima je dostupan Disney+ streaming servis. Odluka da se film ne prikazuje u kinima u ovim zemljama velik je udarac vlasnicima kina koji su računali da će tim filmom, kao i filmom „Tenet“, vratiti publiku u svoja kina. Za razliku od kompanije Walt Disney, kompanija Warner Bros. odlučila je početi prikazivati film „Tenet“ u europskim kinima od 26. kolovoza a u američkim kinima 3. rujna. U zemljama u kojima nema streaming servisa Disney+ film će biti prikazivan u kinima, a to se odnosi i na Hrvatsku.

Bob Chapek, direktor kompanije Walt Disney, rekao je da je slučaj filma „Mulan“ iznimka te da ovo nije nova poslovna politika kompanije koja će se nastaviti i s drugim filmovima. Film „Mulan“ trebao se početi prikazivati 27. ožujka, zbog pandemije koronavirusa nekoliko je puta odgađan početak prikazivanja, da bi sada kompanija Walt Disney odlučila zaobići kina i premijerno ga prikazati na svom streaming servisu.

Komentiraj