Filipović: “Trgovački lanci snizit će cijene nekih proizvoda. Nitko nije rekao da nije spreman na to”

Autor:

13.07.2023., Zagreb - U NSK odrzana je 234. sjednica Vlade RH. Dolazak clanova Vlade na sjednicu Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Ministarstvo gospodarstva sazvalo je hitan sastanak sa svim velikim trgovcima na kojem je ministar Davor Filipović od trgovaca tražiti da vrate cijene za veći dio od 1300 namirnica koje se nalaze na vladinim stranicama ‘Kretanje cijena’, potvrđeno je iz vlade.

U Ministarstvo su tom prilikom pozvani predstavnici Konzuma, Lidla, Kauflanda, Interspara, Tommyja…

“Moram se prvo zahvaliti svima koji su se odazvali, idemo u smjeru da dođe do smanjenja cijena većeg broja proizvoda. Načelno su svi podržali prijedlog vlade, sutra nastavljamo s razgovorima. Ideja je da se ukupna vrijednost košarice vrati na 31. prosinca prošle godine”, dodao je, dodajući kako svi imaju ”razumijevanje da se te cijene smanje”.

“Važno je da zajednički podrže inicijativu vlade da dođe do smanjivanja cijena, to je najvažnije za građane. Razgovori idu u tom smjeru”, kazao je ministar.

Objasnio je kako treba uzeti u obzir da nisu svi trgovci isti.

U okvirima onoga što se može napraviti vratit će se cijene. Svi su pokazali razumijevanje“, rekao je Filipović.

“Dio trgovaca danas mora napraviti kalkulacije i savjetovanja pa će nam javiti tijekom dana kada mogu reagirati. Neki mogu reagirati već od petka”, rekao je. “Ja vjerujem da će svi to napraviti, ovo su ozbiljni ljudi koji su danas bili. Ne vjerujem da će itko od njih izigravati ovo o čemu smo danas razgovarali”, dodao je. “Ne bih govorio koliko njih je pristalo smanjiti cijene 300-tinjak proizvoda. Neki će vratiti cijene na prošlogodišnje za sve artikle, neki će vratiti za 90 posto”, dodao je Filipović.

Kazao je i kako će sutra izaći sa više detalja te da će svi ići na način da se snize cijene proizvoda na način da građanima bude lakše.

“Nitko nije rekao da nije spreman smanjiti cijene”, zaključio je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.