FIFA i organizatori Svjetskog prvenstva odali počast Peleu ispisavši mu poruku dronovima na nebu iznad zaljeva Doha

Autor:

epa10346801 A general view of the Albert Einstein hospital entrance, where Brazilian soccer legend Pele is hospitalized, in Sao Paulo, Brazil, 03 December 2022. According to Pele's relatives, the current hospitalization is rutinary in his ongoing treatment against cancer. The Brazilian football legend, 82, was taken into hospital on 29 November.  EPA/SEBASTIAO MOREIRA

eđunarodna nogometna federacija (FIFA) i organizatori Svjetskog prvenstva odali su počast brazilskom nogometnom velikanu Peleu (82) ispisavši mu poruku dronovima na nebu iznad zaljeva Doha.

Iznad zaljeva Doha uz šetnicu Corniche više od stotinu dronova iscrtalo je dres s brojem 10 i Peleovim imenom, a potom i poruku “Pele, ozdravi što prije.”

Jednom od najboljih nogometaša svijeta odana je počast i na jednom od nebodera u Lusailu koji je ukrašen njegovim likom, dok je na drugom osvanuo tekst “Ozdravi što prije”.

Skulptura Pelea u prirodnoj veličini trenutačno je izložena u središtu Dohe u sklopu prostora na kojem Južnoamerička nogometna federacija (CONMEBOL) promovira južnoamerički nogomet i njegove velikane. Njegova skulptura, ali i ona Diega Maradone, te ostale nogometne memorabilije izložene su navijačima za razgledavanje i fotografiranje od 8 ujutro do ponoći.

Pele, jedini igrač u povijesti koji je osvojio tri svjetska prvenstva, oglasio se preko društvenih mreža.

“Prijatelji, u bolnici sam u svom mjesečnom posjetu. Uvijek je lijepo primati ovakve pozitivne poruke. Hvala Katru na ovoj počasti i svima koji mi šalju dobre vibracije,” poručio je legendarni Brazilac.

Pele trenutačno prima palijativnu skrb nakon što je kemoterapija prestala davati očekivane rezultate dok se on bori s rakom debelog crijeva, izvijestile su u subotu novine Folha de Sao Paulo.

Pele je primljen u bolnicu u utorak kako bi se ponovno procijenilo njegovo liječenje raka, a kasnije mu je dijagnosticirana respiratorna infekcija, prema medicinskim izvješćima.

Folha de S.Paulo je izvijestio da je kemoterapija obustavljena i da je Pele pod palijativnom njegom, te da se liječi samo zbog simptoma kao što su bol i otežano disanje.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.