Festivalski ansambl izvedbu Držićeve ‘Grižule’ posvetio Miši Martinoviću

Komedija Marina Držića ‘Grižula’ u režiji Saše Božića i Petre Hrašćanec izvedena je u ponedjeljak navečer u parku Gradac, u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara.

Festivalski dramski ansambl izvedbu je posvetilo nedavno preminulom doajenu hrvatskog glumišta Miši Martinoviću.

Priča o vječitoj ljudskoj potrazi za ljubavlju u čitanju Saše Božića i Petre Hrašćanec protkana motivima dubrovačkih narodnih napjeva, pjesama i plesova, ‘Grižula’ Marina Držića publiku nije ostavila ravnodušnom te su glumci na kraju izvedbe nagrađeni gromoglasnim pljeskom.

“Ovu predstavu večeras želimo posvetiti jednom velikom glumcu, divnom čovjeku, predragom gosparu Miši Martinoviću koji je evo baš na ovoj sceni odigrao i Kupida i Grižulu i koji je na Ljetnim igrama ostvario neke svoje antologijske uloge. Molim vas za jedan pljesak za našeg dragog Mišu”, rekla je Nataša Dangubić na kraju predstave.

PHOTO: DLJI

Festivalski dramski ansambl ‘Grižule’ čine Ozren Grabarić u naslovnoj ulozi Grižule, Nataša Dangubić kao Omakala, Kristijan Petelin i Leon Dubroja kao vlasi Radoje i Dragić, Anica Kontić i Iva Jerković kao vlahinjice Gruba i Miona, Branimir Vidić – Flika kao Staniša te Perica Martinović kao Vukosava. Boris Barukčić u ulozi je Kupida i Plakira, a vile su Lucija Alfier, Viktorija Bubalo, Danijela Evđenić, Lana Meniga i Dea Presečki. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Zdravka Ivandija-Kirigin, autor glazbe je Nenad Sinkauz, svjetlo je oblikovao Martin Šatović, a asistentica kostimografije je Ana Mikulić. Jezični savjetnik za dubrovački govor glumcima je bio Maro Martinović.

Premijera ‘Grižule’ održana je 20. kolovoza prošle godine na 71. Dubrovačkim ljetnim igrama u sklopu projekta „Future Epics“ sufinanciranog sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa. Nataši Dangubić uloga Omakale donijela je nominaciju za Nagradu Studio u kategoriji najbolje ženske uloge, a Anici Kontić uloga Grube donijela je nominacije za prestižnu nagradu Zlatni Studio u kategoriji Novo lice te za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji Izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina.

PHOTO: Marko Ercegović
[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]