Festival ULTRA Europe očekuje više od 250 glazbenih imena

Autor:

ULTRA WORLDWIDE™

Festival ULTRA Europe sedmi će se put, od 11. do 18. srpnja, pokloniti i zahvaliti svima onima bez kojih ovo glazbeno putovanje ne bi bilo moguće. Brojna osvježenja, nastupi iznenađenja, nova pozornica, više od 250 glazbenih imena, Split i Hrvatska će i ovo ljeto postati turističkom destinacijskom prijestolnicom.

“Možemo ponosno reći da će 2019. godinu obilježiti naš milijunti gost. Strateški razvoj usmjerili smo prema Aziji kako bi u narednim godinama broj posjetitelja iz Koreje, Kine i Japana bio znatno veći, a jednako smo fokusirani i na zemlje zapadne Europe. Naše projekcije su iznimno pozitivne pa se nadamo da ćemo već ove godine probiti brojku od 160 000 posjetitelja, a kako bi mogli ostvariti cilj od 180 000 posjetitelja, potrebna su daljnja ulaganja u smještajne jedinice, prometnu infrastrukturu te zračnu povezanost sa Splitom“, rekao je Joe Bašić, direktor tvrtke MPG Live.

“Hrvatska se na karti svjetskog festivalskog turizma u posljednjih nekoliko godina vrlo kvalitetno pozicionirala, možemo čak reći kako je postala nezaobilazna festivalska destinacija. Manifestacije kao što je ULTRA Europe imaju veliku promotivnu vrijednost za čitav hrvatski turizam te osim što privlače veliki broj turista bitno utječu i na povećanje potrošnje. Naime, posjetitelji festivala ULTRA Europe u prosjeku troše 340 eura dnevno, dok je prosječna dnevna potrošnja turista u Hrvatskoj 79 eura. Istovremeno, ovakve manifestacije pozitivno utječu i na razvoj lokalne infrastrukture, na izgradnju novih smještajnih kapaciteta, te potiču pokretanje raznovrsnijih ugostiteljskih, sportsko-rekreativnih sadržaja te svih pratećih djelatnosti“, kazao je Tonči Glavina, državni tajnik.

“ULTRA je zadnjih sedam godina dramatično promijenila sliku cijelog našeg grada i turizam u Splitu živi ne samo za ta tri dana, već cijelu godinu. Generator dobrih rezultata koje smo ostvarili i prošle godine je upravo ovaj veliki festival, a vjerujem da ćemo narednih godina još više zajedno rasti. Ono što je posebno važno i što s velikim zadovoljstvom ističem jest to da svi naši građani, koji su pred velikim pritiskom zbog dolaska velikog broja ljudi, na prijateljski način prihvaćaju i zapravo žele festival ULTRA Europe u našem gradu. Kad se tome pridoda i spremnost svih naših javnih službi, čemu svi svjedočimo proteklih godina, koje jako dobro upravljaju tim velikim masama, čiste i uređuju grad, održavaju javni promet te čine naš grad funkcionalnim za sve“, izjavio je Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita.

Dolazak festivala direktno je utjecao na razvoj novih smještajnih kapaciteta, restorana, barova, te zabavne i turističke ponude što su potvrdili i Joško Stella, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije te Alijana Vukšić, direktorica TZ Split, koja je istaknula da je pred njima i ove godine “veliki posao, zbog sve većeg broja posjetitelja, sigurnosti kao jednog od najznačajnijih faktora, a da su i više nego spremni za sve izazove koje donosi nova turistička sezona”.

Jedan od najvjernijih partnera festivala je i HNK Hajduk koji je festivalu 2013. godine otvorio vrata svog doma, a Jasmin Huljaj, predsjednik Uprave HNK Hajduk, potvrdio je da će se uspješni partnerski odnos nastaviti razvijati i narednih godina.

“Sa zadovoljstvom pratimo sve aktivnosti vezane i za ovogodišnji svjetski glazbeni spektakl koji nam u srpnju ponovno stiže u Split, na naš Poljud. Radi se o jednom od najvećih ovogodišnjih međunarodnih događaja koji svojim ukupnim značajem te kvalitetom i brojnošću publike prelazi granice Republike Hrvatske”, prokomentirao je Jasmin Huljaj.

“Prošle godine u srpnju zabilježen je promet od gotovo 700 tisuća putnika. Održavanje festivala ULTRA Europe u Splitu bitno doprinosi takvim rezultatima. Očekuje se dolazak 55 prijevoznika iz približno 100 destinacija uz planirani rast putničkog prometa od 5%. Od uobičajenih pripremnih radnji za turističku sezonu valja istaknuti da su u tijeku aktivnosti vezane za angažman sezonske radne snage, provedbu školovanja, stjecanje odobrenja i licenci za operativno osoblje“, izjavio je mr.sc. Pero Bilas, pomoćnik direktora Zračne luke Split.

Jedinstveni destinacijski glazbeni festival nedavno je objavio ime prvog izvođača što je izazvalo pravu euforiju među obožavateljima diljem svijeta. Vijest da je Swedish House Mafia potvrdila dolazak u Split, u samo 24 sata je vidjelo više od 5 milijuna ljudi, a riječ je o najjačem glazbenom imenu i najvećem pojačanju u povijesti festivala. Kako su oni jedni od miljenika i domaće publike, ove se godine očekuje njihov rekordni dolazak.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.