FBI objavio dosje o smrti Kurta Cobaina i navode o teorijama zavjere

FBI je objavio dosje Kurta Cobaina u kojima se nalazi i izvještaj o teoriji zavjere vezane uz njegovu smrt. Dosje sadrži i dva pisma  koji su poslana od pojedinaca koji su zatražili od FBI-a da istraže prave uzroke smrti pjevača grupe Nirvana Kurta Cobaina koji je izvršio samoubojstvo.

Dosje od svega 10 stranica sadrži korespondenciju između FBI-a i pisaca pisama u kojima ih FBI informira o istrazi oko Cobainove smrti odnosno njegovog samoubojstva 1994. godine. Kako je izvijestio Rolling Stone, u dosjeu se nalaze i dva pisma, od kojih u jednom piše da policija koja je istraživala slučaj samoubojstva Kurta Cobaina “nikada nije ozbiljno pristupila istrazi samoubojstva”.

U drugom pismu, napisanom 2003., godine piše slijedeće: “Vjerujem da je u slučaju Kurta Cobaina mogla biti počinjena velika nepravda. Pišem vam u nadi da će vam pomoći u preispitivanju smrti gospodina Cobaina. Milijuni obožavatelja širom svijeta željeli bi da se jednom zauvijek uklone nedosljednosti oko njegove smrti. Žalosno je pomisliti da se takva nepravda može dopustiti u Sjedinjenim Državama.”

U dosjeu se također nalaze pisma koja je FBI poslao natrag ljudima koji su pisali i u kojima su objasnili svoje postupke. U jednom od tih pisama piše: “Da bi FBI pokrenuo istragu bilo koje pritužbe koju primimo, moraju biti prisutne određene činjenice koje ukazuju na to da je došlo do kršenja saveznog zakona u našoj istražnoj nadležnosti.”

Još jedno pismo stiglo je u siječnju 1997. godine iz producentske kuće Cosgrove / Meurer Productions, mjesec dana prije emitiranja epizode njihove dokumentarne serije ‘Unsolved Mysteries’  (‘Nerazriješene misterije’), a koja se odnosi na smrt Kurta Cobaina. “Barem jedan istražitelj, a riječ je o Tomu Grantu, privatnom istražitelju iz Los Angelesa i bivši zamjenik šerifa okruga Los Angelesa uvjereni su da je službena presuda o samoubojstvu bila preuranjena zbog želje za što bržom odlukom suda.”

 

Komentiraj