Fašnik u kazalištu Trešnji od 2. do 5. ožujka

Davorin Visnjic/PIXSELL

Zagrebačko Gradsko kazalište Trešnja obilježit će fašnički vikend manifestacijom “Fašnik u Trešnji”, koja od 2. do 5. ožujka donosi bogat program predstava, kreativnih i baletnih radionica, a roditelji i djeca pozvani su na maskenbal, uz oslikavanje lica, ukusne krafne i puno veselja.

Tijekom veselog fašničkog vikenda, 2. i 3. ožujka, u Trešnji će se održati radionice “Maske mogu sve” i “Labuđe jezero”, a na rasporedu je predstava “Crvenkapica”.

Na radionici “Maske mogu sve” polaznici će se 2. ožujka moći upoznati s fašničkom tradicijom i izrađivati maštovite maske, a nakon radionice pogledat će predstavu “Crvenkapica”. Radionica će se održati u igraonici kazališta Trešnja, a namijenjena je djeci od 5 do 10 godina. Maske i ukrase koje izrade na radionici polaznici će moći ponijeti kući.

Radionice na temu jedne od najljepših ljubavnih priča, baleta “Labuđeg jezera”, održat će se  2. ožujka i 3. ožujka poslije predstave “Crvenkapica”.

“Jednodnevna radionica baleta odlična je prilika za malene ljubitelje plesa da se upoznaju s elementima koreografije jednog od najpoznajih baleta, ‘Labuđeg jezera’, te osnovnim baletnim tehnikama i pozicijama prilagođenim njihovom uzrastu”, stoji u najavi.

Svi polaznici na dar će dobiti ručno izrađenu krunu. Radionice su namijenjene djeci od 5 do 12 godina, a za upis nije potrebno predznanje.

Posljednji dan fašnika, 5. ožujka, prije početka predstave “Crvenkapica” u predvorju kazališta održat će se maskenbal, uz slobodan ulaz za sve koji kupe ulaznicu za predstavu. U igraonici kazališta Trešnje bit će organizirano i oslikavanje lica djece prema njihovim željama, a oslikavat će ih profesionalne vizažistice.

U sklopu maskenbala voditeljice baletnih radionica pokazat će djeci osnovne baletne pozicije i osnove koreografije baleta “Labuđe jezero”. Sve maskirane Trešnja će, u suradnji s Lidom Hrvatska, počastiti ukusnim krafnama.

Komentiraj