Facebook uklonio velik broj objava vezanih uz američke predsjedničke izbore

Unsplash/Tim Bennett

Facebook je uklonio 265 tisuća objava i drugih različitih sadržaja, koji su tijekom nedavnih izbora za američkog predsjednika u svojim napisima prekršili pravilo internetske tvrtke oko uplitanja birača u izborni proces, piše engadget.com.

Poznata društvena mreža je nedavno najavila kako će cijelo istraživanje i “analiza onoga što se događalo na facebooku tijekom ovog izbornog ciklusa” biti objavljeno početkom sljedeće godine, a ovo su prvi koraci. Ističe se kako su na 180 tisuća objava u kojima su se navodile lažne informacije stavljene oznake upozorenja.

Zaposlenik tvrtke Guy Rosen je uz ovu pojedinost otkrio kako je od ožujka do listopada uklonjeno više od 12 milijuna različitih oblika sadržaja, kojima su se među korisnicima širile razne “opasne lažne informacije o koronavirusu”.
Facebook učestalo uklanja ovakve objave. O borbi protiv lažnih informacija, zaustavljanju govora mržnje i drugih prijestupa, koji su zabranjeni pravilima, obavještava se javnost u redovitim izvješćima. Osim traženja i ukidanja pojedinih profila, neki od ekstremnih slučajeva se prijavljuju policiji ili državnim službama.

Komentiraj