EVO GA OPET Vratio se retrogradni Merkur i sa sobom donio pomutnju i kaos

Autor:

Beautiful view of the planets Mercury, Venus, Earth and Mars from space. Terrestrial planets. Planetary alignment or planetary parade. Elements of this image furnished by NASA.,Image: 855139689, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Buradaki / Alamy / Alamy / Profimedia

Buradaki / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako imate osjećaj da ste ustali na lijevu nogu i jučer i jutros, možda biste krivca trebali potražiti među zvijezdama. Naime, na scenu je s prvim travnjem stupio omraženi retrogradni Merkur, onaj koji nam stvara pomutnju na svim poljima.

Ovaj kozmički kaos trajat će otprilike tri i pol tjedna, najviše uzrokujući probleme u komunikaciji, nezgode na putovanjima i tehnološke probleme, a ti su u digitalno doba, priznat ćete – najgori.

Ovo je prva potpuna pojava retrogradnog Merkura u 2024. godini. Prethodni je završio na Novu godinu 2024. i poremetio provedbu novogodišnjih odluka i ciljeva (naravno da nije do nas).

Međutim, ovaj put dolazi u svoj svojoj snazi. To znači kaos na emocionalnom polju i u poslu, poteškoće u vidu različitih nezgoda na putovanjima te problemi u komunikaciji. U ovom će periodu eskalirati svađe, ali i postoji velika vjerojatnost da se vratite bivšem ili bivšoj, što nesumnjivo znači probleme (bivši su s razlogom bivši – juha se ne podgrijava i tako dalje i tako dalje).

Retrogradni Merkur – samo privid

Tijekom retrogradnog kretanja, Merkur se zapravo ne kreće unatrag, već je sporiji od Zemlje. Obično se kreće brže, ali tri ili četiri puta godišnje, uspori. To stvara optičku iluziju u kojoj mislimo da se kreće unatrag ili u suprotnoj rotaciji.

Kada Merkur uspori, osjećamo posljedice na duhovnoj, mentalnoj i fizičkoj razini, komunikacijske smetnje i čežnju za prošlosti.

Ovo može biti vrijeme za razmišljanje i nove početke, ali samo ako svemu pristupite s oprezom i strpljenjem. Iskoristite ovu priliku da se oslobodite ljutnje i pomirite se s prošlošću, a ne da se vraćate u nju (povratak bivšima).

Od kad do kad traje retrogradni Merkur?

U retrogradnu fazu Merkur ulazi između dvije pomrčine u sezoni — mjesečeve pomrčine 25. ožujka i potpune pomrčine Sunca 8. travnja. U tom periodu, kažu astrolozi, moramo voditi računa o snazi ​​koju naše riječi imaju.

Preretrogradnost je počela 18. ožujka, dan prije proljetnog ekvinocija, a postretrogradnost završava 13. svibnja. To za nas znači dva mjeseca Merkurova kaosa. Želite li kroz njih proći neokrznuti, primijenite savjete iz nastavka teksta.

Kako preživjeti retrogradni Merkur?

Budite oprezni sa zbijanjem šala jer bi lako mogle biti pogrešno shvaćene pa uzrokovati konflikte i ljutnju.
Upravo zato nemojte ni shvaćati stvari previše osobno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica Eddey (@leapoffaith_quotes)

Prije, no što pošaljete poruku nekome dvaput je pročitajte. Isto tako, prije, no što progovorite, dvaput razmislite o onome što imate za reći.

Problemi u komunikaciji koje izazva retrogradni Merkur svode se na nesporazume, no zbog astrološkog poretka, teško se ohladiti od ljutnje pa svađe traju.

Ne rasplamsavajte stare vatre i držite se podalje od svega što vas vraća u prošlost. Nostalgija u ovom periodu samo odmaže.

Budite strpljivi prema drugima i prema sebi. Budite i blagi prema sebi. Na koncu, svi smo mi samo ljudi.

Važno je zadržati pozitivnu perspektivu i s humorom se nositi sa svim nedaćama koje izaziva ovaj usporeni planet kako retrogradni ne bi postao retrogadni Merkur.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.