Erdoganov protivnik na izborima Kilicdaroglu nakon “obavještajnih podataka” o ugroženoj sigurnosti na skupovima nosi ‘pancirku’

Autor:

epa10591376 A woman walks in front of the picture of Turkish presidential candidate Kemal Kilicdaroglu's, leader of opposition Republican People’s Party (CHP), in Istanbul, Turkey, 25 April 2023. General elections will be held in Turkey on 14 May 2023 with a two-round voting to elect the President of Turkey and parliamentary elections held simultaneously to elect the members the Grand National Assembly of Turkey.  EPA/SEDAT SUNA

EPA/SEDAT SUNA

Kemal Kilicdaroglu, glavni izazivač turskog predsjednika Tayyipa Erdogana, nosio je na izbornom skupu u petak neprobojni prsluk, dva dana prije predsjedničkih izbora u nedjelju, zbog “obavještajnih podataka da bi mogao biti napadnut”, rekao je izvor iz njegove stranke. 

Snimke sa skupa pokazuju i da su se Kilicdarogluovi tjelohranitelji nalazili uz njega dok je držao govor, prvi u predizbornoj kampanji, te da su imali jurišne puške.

Izvor iz Kilicdarogluove Republikanske narodne stranke (CHP) rekao je da je 74-godišnji glavni opozicijski čelnik nosio ‘pancirku’ i da mu je pojačano osiguranje nakon što je primio obavještajne informacije da bi mogao biti pod rizikom napada. Izvor nije iznio druge detalje.

Kilicdaroglu, koji ima malo vodstvo pred Erdoganom u anketama uoči predsjedničkih izbora u nedjelju, održao je govor u crnomorskom gradu Samsunu.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.