Jelena Pehar osvojila je srebro u kategoriji juniorki do 53 kilograma na Europskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore što se održava u ruskom gradu Sočiju.

Do finala Pehar je bila bolja od Šveđanke Loren Zarei 4-0, Portugalke Laure Pires 1-0 i Amiee Pollard iz Škotske s 3-1. Vrlo je neizvjestan bio finale protiv domaće predstavnice Darije Hodove. Do posljednjih sekundi bilo je 1-1, ali tada je Ruskinja osvojila pobjednički bod i osvojila zlatnu medalju.

Do bronce je stigla Sadea Bećirević u kategoriji iznad 59 kg. Na startu je svladala Makedonku Simonu Simovsku 4-1, u nastavku i Finkinju Elinu Lehtonen 1-0, a u četvrtfinalu izgubila je od kasnije finalistice Grkinje Kyriaki Kydonaki sa 0-3. Na taj nači je izborila repasaž u kojem je ostvarila još dvije uvjerljive pobjede – nad Šveđankom Norom Hallquist 4-0 i Slovakinjom Nikom Jelzovom 2-0.

Kristijan Lacković u kategoriji do 55 kg u 1. kolu bio je slobodan, a potom je pobijedio Poljaka Jakuba Slotu sa 2-0, te izgubio od Francuza Miltona Boisserona istim rezultatom. U pretposljednjoj borbi do bronce, u repasažu je ostao bez izgleda za odličje, izgubivši od Rusa Radmira Nazirova sa 0-8.

U drugom nastupu natjecanje su završili Renato Rešetar (-76 kg) i Igor Vrban (+76 kg), a nakon prvog od daljnjeg natjecanja oprostili su se Petar Orešković (-61 kg), Roco Štiglić (-68 kg), Mia Mijović (-48 kg),  Lea Vukoja (-59 kg), te muška kata vrsta (kadeti+juniori).

Komentiraj