ELLE STYLE AWARDS Nagradu za životno djelo osvojila Zdenka Kovačiček

Dražen Kokorić

U zagrebačkoj Laubi – kući za ljude i umjetnost, šestu je godinu za redom održana dodjela nagrada ELLE STYLE AWARDS powered by Mastercard® te je proslavljen 15. rođendan hrvatskog izdanja magazina ELLE.

Svečanu dodjelu ELLE STYLE AWARDS vodile su glumice Mia Biondić i Nera Stipičević koje su goste provele kroz 12 kategorija ovogodišnje dodjele.

Najveću pozornost na dodjeli je, kao i svake godine, privukla nagrada za Najboljeg dizajnera godine koja je ove godine otišle u ruke dizajnerice Loredane Bahorić. Ona stoji iza brenda Charlie Design koji je ove godine proslavio 30. godišnjicu kreativnog rada.

“Prošle godine bila sam nominirana u ovoj kategoriji i nisam osvojila nagradu, ali ove je godine došla u moje ruke i jako sam sretna. To mi je i veliki poticaj u daljem radu. Za nekoliko dana pripremam novu kolekciju koja će biti sjajna pa tko zna, možda se vidimo i sljedeće godine,” istaknula je uvijek dobro raspoložena Loredana Bahorić.

Loredana Bahorić

Najboljom mladom dizajnericom ove je godine proglašen brend Price On Request, Najbolja dizajnerica accessoriesa je Iva Ćurković Spajić koja je svoje strast i znanje usmjerila u kreativan dizajn obuće u Borovu, najbolji Model godine je Daisy iz Colors Model Managementa koju ste ove godine mogli vidjeti u kampanjama kuće Gucci, dok je najbolje Novo lice Lea Petanović iz agencije Talia Model.

Druga nova ELLE STYLE AWARDS kategorija ona je za Ženu godine, koja je otišla u ruke Jasmine Kadije. Ona je prva zagrebačka profesionalna vatrogaskinja s 18 godina iskustva čija hrabrost i odlučnost su inspiracija svima nama. Ima tri diplome, jednu Studija arhitekture u Zagrebu i dvije Visoke škole za sigurnost, no njezin znatiželjni duh potaknuo ju je da nakon gotovo devet godina rada u arhitektonskoj struci na poslu da otkaz, izađe iz zatvorenog uredskog prostora i krene – u avanturu. Bila je adrenalinski turistički vodič, suvozačica na reliju, bavila se speleologijom, trči polumaratone, idejna je začetnica utrke stepenicama na vrh Zagrepčanke, no od 17. godine, kad je prvi put s dečkima bila u akciji, zaljubila se u vatrogastvo kojem se posvetila punim srcem.

“Jako sam sretna zbog ove nagrade iako ju nisam očekivala jer samo radim ono što me veseli. Ja sam samo vatrogasac koji je usput i arhitekt. Nakon današnjeg dana neće biti promjene u mojem životu u smislu onoga što ja jesam i što ću dalje biti,” otkrila nam je dobitnica nagrade Jasmina Kadija.

Jasmina Kadija

Nagradu za životno djelo ove je godine kući ponijela Zdenka Kovačiček. Naša velika rock, blues, soul i jazz pjevačica ne prestaje nizati uspjehe, a ove godine proživljava novi vrhunac svoje slave. To joj je donijela velika popularnost pjesme “Frka” u suvremenoj izvedbi skupine Nipple People koja nas je podsjetila na to zašto je Zdenka Kovačiček tako značajna za našu glazbenu povijest, činjenica da je njezinu pjesmu “Elektra” iz 1978. za reviju kuće Chanel odabrao veliki Karl Lagerfeld, ali i jubilarna obljetnica 60 godina karijere u glazbi koju će obilježiti velikim koncertom u koncertnoj dvorani Lisinski, 29. studenog ove godine.

“Jako sam iznenađena, počašćena i sretna i mislim da sam najbolji primjer za onu izreku: ‘Nikad nije kasno’,” rekla je velika Zdenka Kovačiček pri preuzimanju nagrade i dodala: “Ne mislim pritom samo na ovu nagradu, nego na sve ono što mi se zadnjih dana i mjeseci događa, što nisam očekivala i što mi daje do znanja da smo bili ispred vremena prije 40 godina i da je moje vrijeme tek sada”.

Zdenka Kovačiček

U kategoriji Najbolji celebrity stil nagrada je pripala uvijek sjajno odjevenoj Ivi Radić.

“Nisam očekivala ovu nagradu. Je li prirodno? Da, nekako je prirodno, jer se veže za moj posao, tako da hvala Elleu na ovoj nagradi,” rekla je Iva Radić koja je sinoć na crvenom tepihu doista zablistala.

Iva Radić

U kategorijama Elle Decorationa nagradu za Najbolji produkt dizajn odnio je brend Baggizmo, dok je ona za Najbolji dizajn interijera pripala Vedrani Ergić. U kategoriji za Talent godine slavila je nagrađivana redateljica filmaNe gledaj mi u pijat’ Hana Jušić, a u novoj kategoriji za Zvijezdu društvenih mreža nagradu je kući odnijela Matea Frajsberger s bloga Click4Chic.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]