ELEKTRIČNI AUTO Ostao šest dana ‘zavaren’ na punionici: Sudačka legenda traži će odštetu

Autor:

Goran Stanzl/Pixsell, Laurent Sanson/Profimedia

Nekad ne da smo imali suce koji sude najveće europske klupske utakmice nego su sudili na Svjetskim prvenstvima. Jedan od njih nedavno je imao doživljaj koji po svemu ide u ‘vjerovali ili ne’ stupce


Riječani dr. Damir Matovinović sudio je na Mundijalu 1982. Višegodišnji je ravnatelj Ortopedske bolnice u Lovranu, intelektualac, jedan od vodećih stručnjaka svoje branše.

I ovih mu se dana dogodilo nešto istinski nevjerojatno. Na povratku iz Zagreba u Rijeku stao je dopuniti svoju električnu Subaru Solterru.

Nakon nekoliko minuta dotok energije je stao, priključni kabel se zaglavio jer je ‘bio stopljen s ulaznim punjačkim dijelom automobila tako da je trebalo pozvati ozbiljnu servisnu pomoć’, priča doktor za Novi list.

LAURENT SANSON / imago stock&people / Profimedia

“Broj za korisničku podršku zvao sam ukupno 16 puta. Kad smo te večeri vidjeli što nam se dogodilo, pretpostavka je bila da je došlo do »strujnog udara« kad se zbog naglog dotoka prevelike energije zagrijalo i stopilo plastične dijelove, kabel i moj automobil bili su vezani kao »pupčanom vrpcom«, napustili smo Ravnu Goru. No nadali smo se kako će se sve tijekom idućeg dana riješiti. Ali… Automobil mi je u Ravnoj Gori  ‘zavezan’ ostao punih šest dana. Na benzinskoj crpki na kojoj se nalazi brza, 150 kW Mol Plugee punionica”, kaže doktor.

“Ne znam što reći. Jako sam iskusan vozač, iza mene je više od pola stoljeća za volanom, a i električni automobili mi se dopadaju. Zbog ekologije, ali i dinamike kao i mnogih drugih prednosti koje donose. Na žalost, za punionice se jako teško mogu naći takve riječi”, rekao je dr. Matovinović kolegi Ediju Prodanu.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.