EKVoffical tribute band Krug u zagrebačkom Metropolis Clubu

EKVoffical tribute band Krug dolazi u goste zagrebačkom Metropolis Clubu, bit će to njihov zadnji koncert u sklopu kraće turneje, u subotu (25.11.).

Krug, zagrebačkoj publici već godinama poznat bend, sačinjen od dijela glazbenika koji su nekoć svirali u originalnoj postavi Ekatarine Velike, već nekoliko godina za redom puni klupske prostore u Gradu Zagrebu.

I ove godine Krug povodom obljetnice smrti frontmana Ekatarine Velike, Milana Mladenovića, početkom studenog počinje regionalnu turneju koju će završiti upravo u Metropolis Clubu.

Kako je Ekatarina Velika ostavila veliki trag na rock sceni, mnogi i dan danas pohode koncerte, u Gradu Beogradu se članovima Kruga pridružuju mnogi poznati muzičari koji su bili dio novovalne priče te kolege i fanovi zvuka Ekatarine Velike.

Niti zagrebačka publika neće biti zakinuta, jer će se Krugu i ovoga puta pridružiti gosti iznenađenja. 

Prije 24 godine, 09.11.1990. godine, održan je zadnji koncert ovog kultnog benda u Gradu Zagrebu, kad su se nakon oduševljenog skandiranja mase zadnji put članovi banda naklonili publici na koncertu održanom u sklopu Brucošijade ETF-a.

No, zvuk Ekatarine Velike nije utihnuo, a za to su se pobrinuli članovi beogradske skupine Krug.

Bend Krug nastao je u proljeće 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave Ekatarine Velike sa grupom ljudi koji su više od dva desetljeća na glazbenoj sceni Beograda. Zajednička ljubav prema muzici i umjetnosti, motiv im je  očuvanje sjećanja na Ekatarinu Veliku – Milana, Bojana, Margitu.

Članovi benda Krug EKV su:
Bubnjevi – Marko Milivojević

Član originalne postave grupe EKV. U EKV je došao 1991. godine, svirao na albumima “Dum Dum” i “Neko nas posmatra”, i live “Kao u snu”. Prije EKV svirao u “Partibrejkersima”, kasnije u “Električnom orgazmu”, “U škripcu”, “E-play” i “Vlado Divljan & Old Stars Band”.

Bas gitara – Dragiša Uskoković Ćima

Član originalne postave EKV. Prije EKV svirao u grupi “Sirova koža” i snimio veliki broj projekata za različite izvođače. U EKV je došao 1991. godine, svirao na albumu “Neko nas posmatra” i live “Kao u snu”, kao i na velikom broju živih svirki u tom periodu.

Vokal i gitara – Nemanja Dašić

Svira u “Vampirima”.

Klavijature – Dejan Tomović Tomke

Surađivao s velikim brojem beogradskih bendova, svirao u “Vampirima”. Sudjelovao u autorskom projektu njujorškog (hip-hop power rock) benda “Cypha’z god’z”.

Ulaznice za ovaj koncert nabavite u sustavu Eventim (www.eventim.hr, Tisak, Tisak Media), u Metropolis Clubu (svakim danom 09 – 02 sati) te u sustavu Entrio.hr.

Komentiraj