EKSPLOZIVNI DOKUMENTI: Četiri opsežna dopisa šefa HEP-a Plenkoviću i Filipoviću otkrivaju da premijer laže kako ništa nije znao o najnovijoj plinskoj aferi

Autor:

pixsell

PREMIJER I MINISTAR GOSPODARSTVA IGNORIRALI SU DOPISE koje su primili 27. siječnja, 13. veljače, 27. ožujka i požurnicu od 1. veljače. Frane Barbarić uzalud ih je detaljno informirao o dramatičnom razvoju problema čiji bi razmjeri, zbog prodaje uskladištenog plina po niskim cijenama, mogli doseći 200 mil. eura gubitka za HEP. Zašto premijer Plenković nije reagirao?

Hrvatski premijer Andrej Plenković više puta bio je upozoren i sve je unaprijed trebao znati o novoj plinskoj aferi i enormnim gubicima HEP-a nastalim zbog viška plina na tržištu, ali je od trenutka izbijanja te afere lagao hrvatskoj javnosti da o njoj nije informiran te da tek prikuplja podatke. Naročito je premijer Plenković lagao kada je, suočen s pitanjima novinara, o toj aferi izjavio sljedeće:

“Zabrinjavajuće je da je došlo do viškova na koje nismo bili upozoreni jasno i na vrijeme. Sad ćemo imati vremena da u miru sve sagledamo. Sve ćemo vam reći kad budemo informirani”.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.